Michiel Hekkens
Michiel Hekkens Banen & Salaris 18 jun 2024
Leestijd: 2 minuten

Dit salaris verdien je als soldaat tegen gevaarlijkste vijand van allen

Dat een virus een heel land plat kan leggen, weet inmiddels de hele wereld − en dus ook vijandige regeringen en terroristen. Als Soldaat Genie Chemische Middelen bij Defensie ben je er om aanvallen met virussen, bacteriën, chemische wapens en atoombommen te verijdelen. Solliciteren kan al zonder diploma.

Om te weten welke dreiging een biologisch wapen kan hebben, hoef je allang geen Inferno van Dan Brown te hebben gelezen. De lockdown van 2021 meegemaakt hebben is voldoende. Van Poetin weten we dat hij geen enge middeltjes schuwt om zijn doelen te halen. Zou hij ook bereid zijn om een artificieel coronavirus op Kiev te droppen?

Bij Manners werken geen onheilsprofeten, dus we zullen hier niet verder over speculeren. Wel lijkt het ons een goede zaak dat er bij Defensie mensen worden opgeleid die ons hiertegen beschermen. Zo word je Soldaat Genie Chemische Middelen bij Defensie!  

Het salaris als Soldaat Genie Chemische Middelen bij Defensie

Om in aanmerking te komen voor deze specifieke vacature bij Defensie, hoef je verrassend genoeg geen universitaire studie scheikunde of chemie hebben afgerond. Een diploma van de middelbare school is voldoende. 

Met dit in het achterhoofd is het startsalaris zeer interessant. Je begint met een salaris tussen de 2.800 en 3.000 euro bruto, een bedrag dat niet veel leeftijdsgenoten zullen verdienen. Daarnaast bouw je per jaar dat je in dienst bent een bonus van 2.400 euro bruto op, die je aan het eind van de loopbaan van Defensie kan laten uitkeren. Uiteindelijk groeit je inkomen met met je ervaring.

Het opleidingstraject bij Defensie

Word je aangenomen als chemisch soldaat in spe, dan begin je eerst met een algemene opleiding. Schieten, hindernisbanen, kaartlezen en in een slaapzak onder de sterrenhemel slapen − dat soort soldatenzaken. Daarna krijg je een specifieke vakopleiding van zes maanden, waarin je word opgeleid als kenner van chemische, biologische, radiologische en nucleaire dreigingen.

Je eerste stappen zet je als ondersteunend medewerker van een ontsmettingseenheid, vanuit hier ontwikkel je je verder tot chemisch expert. Klinkt goed, inclusief het salris? Bekijk dan deze vacature op de website van Werken bij Defensie.

Werken bij Defensie loont

Eerder doken we ook in andere vacatures van Defensie, die eveneens tot de verbeelding spreken. Denk bijvoorbeeld aan een carrière als F-16 piloot of als soldaat bij de Luchtmobiele Brigade.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.