Michiel Hekkens
Michiel Hekkens Banen & Salaris 6 jun 2024
Leestijd: 2 minuten

Dit salaris verdien je in het Rijksmuseum om soepterreur te stoppen

Ooit de saaiste baan die we ons konden inbeelden, tegenwoordig eentje vol spanning, sensatie, lijm en tomatensoep. Het Rijksmuseum zoekt naar beveiligers om hun kunstschatten te beschermen. Wij zoeken uit hoeveel salaris je kunt verdienen en wat je ervoor moet kunnen.

Overdag bescherm je ‘s lands kostbaarste kunstschatten tegen idealisten met soepblikken. ‘s Nachts dalen gehaaide dieven in het zwart met een touw uit het dak en dansen om de onzichtbare lasers heen. Voor nachtdiensten krijg je gelukkig wel 40 procent extra loon. En ook het reguliere salaris ligt ruim boven het minimum.

Het salaris van een beveiliger in het Rijksmuseum

Als beveiliger in het Rijksmuseum sta je natuurlijk niet zomaar wat zakken cement in een loods te beveiligen. Je houdt de grootste kunstwerken die ooit aan een mensenbrein zijn ontsproten veilig. Dit weerspiegelt zich redelijk in het salaris waarover de vacature van het Rijksmuseum rept. 

rijksmuseum vacature salaris beveiliging
(Afbeelding: Rijksmuseum)

Het uurloon bedraagt minimaal 15,97 euro en maximaal 19,33 euro bruto. Per maand komt dit neer op een salaris tussen de 2.491 euro en 3.016 euro per maand op basis van 36 uur, een stuk boven het minimumloon van 2.070 euro per maand (op basis van 36 uur).

Naast salaris mag je als beloning ook zo vaak naar het Rijksmuseum als je wil, al vragen we ons af wie er voor zijn lol door het Rijksmuseum gaat lopen als je daar al 36 uur per week rondloopt. Voor de introducé die je mee mag nemen is het wél leuk.

Vacature in het Rijksmuseum: de functie-eisen

De belangrijkste functie-eis voor deze baan is een diploma Beveiliging op MBO 2-niveau, of iets gelijkwaardig daaraan. Daarnaast moet je houden van contact met andere mensen en enig talent voor gastvrijheid bezitten. Voldoe je hieraan? Dan ben je van harte welkom om te solliciteren.

Meer een technicus dan een gastheer? Dan heeft KLM een baantje voor je om aan vliegtuigmotoren te sleutelen, zonder diploma. Of lees hier wat je moet kunnen om als rijinstructeur aan de slag te gaan (spoiler: niks).

Voor de vacature als beveiliging bij het Rijksmuseum volg je deze link.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.