Alrik de Jong
Alrik de Jong Banen & Salaris 4 jun 2024
Leestijd: 2 minuten

KLM biedt een van de best betaalde MBO 3-banen op Schiphol

Op zoek naar een technische baan op Schiphol na een mbo 3-opleiding? KLM zoekt een motormonteur. Veel verantwoordelijkheid, een goed salaris en bijzonder goede arbeidsvoorwaarden.

Er is een grote vraag naar technisch personeel. Na je middelbare school is een technische opleiding eigenlijk een garantie op een baan, kun je gerust stellen. Maar ook als volwassene zijn er volop mogelijkheden. Vooral in de technische sector zijn er veel omscholingstrajecten. Het gemiddelde salaris in deze sector is de laatste jaren omhoog geschoten. Maar dat geld voor veel meer mbo-banen, die eindelijk de status krijgen die ze verdienen.

Vacature: motormonteur bij KLM

Sleutelen aan auto’s is één ding, het repareren van vliegtuigen is andere koek. In deze functie bij KLM kom je terecht bij Engineering & Maintenance (E&M), waar vliegtuigen onderhouden worden en gerepareerd. Je speelt dus een sleutelrol in de veiligheid van passagiers en vliegtuigpersoneel over de hele wereld.

Als een van de vliegtuigmotoren een probleem heeft of gecontroleerd moet worden, haal jij als motormonteur van KLM de motor uit elkaar. Van de grootste turbines tot de kleinste boutjes; je inspecteert alle onderdelen en zoekt naar eventuele fouten. Uiteindelijk zet je alles weer terug, gerepareerd en wel. Uiteraard werk je in teamverband, met zeer duidelijke onderlinge afstemming.

Naast de KLM-toestellen werk je als motormonteur voor klanten wereldwijd. Je komt met allerlei vliegtuigmotoren te werken. Wees gerust: je leert het vak tijdens deze baan en wordt beter en beter in je werk.

Goed salaris na een mbo 3-opleiding

Wat je nodig hebt, is kort gezegd minimaal een mbo 3-opleiding, het liefst natuurlijk een technische. En als je wel ervaring hebt in de techniek maar geen diploma, mag je ook solliciteren.

Het salaris als motormonteur bij KLM ligt tussen de 2.688 euro en 3.471 euro bruto per maand. Dit groeit mee met je ervaring en kennis. Daarnaast zijn er veel doorgroeimogelijkheden, zoals Licensed Mechanic.

Goede arbeidsvoorwaarden

Naast het salaris zijn er ook goede arbeidsvoorwaarden. Zo heb je 25 vakantiedagen plus 7 extra vrije dagen. Maar je krijgt vooral veel extra’s. Zo is er een goede pensioenregeling, krijg je winstuitkering en 8 % vakantiegeld. Daarnaast krijg je als motormonteur bij KLM ook nog eens een eindejaarsuitkering van 8,33%. Vergeten we bijna de arbeidsmarkttoeslag van 6 % en een ploegendiensttoeslag.

Al met al is dit een van de best betaalde mbo 3-banen en nog in een leuke omgeving ook. Los van alle toeslagen krijg je ook korting op je ziektekostenverzekering en fikse korting op vliegtickets. Solliciteren kan hier.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.