Michiel Hekkens
Michiel Hekkens Banen & Salaris 8 mei 2024
Leestijd: 2 minuten

Dit verdien je met de gezondste Schiphol-baan, nu mét bonus

Bij de vacature van passagiersassistent op Schiphol begeleid je reizigers door de incheckprocedure en breng je ze naar de juiste gate. Dankbaar werk én je krijgt een best prima salaris. Bovendien de gezondste baan op het vliegveld, te weten dat je zo’n 10 kilometer per dag wandelt.

In de arbeidsmarkt anno 2024 hoef je als werkzoekende geen genoegen te nemen met een hondenbaan voor een loon waarvan diezelfde beesten geen brood lusten. Manners speurt de vacaturesites af op zoek naar leukste banen met een lekker salaris. Eerder vonden we leuke vacatures zonder opleiding als vogelspotter of trambestuurder.

Nu hebben we er weer eentje. Wie wil er immers níét in een elektrisch karretje over Schiphol rijden met een paar passagiers aan boord? Naast een salaris dat hoger is dan het minimumloon, heeft Schiphol een extra ‘arbeidsmarkttoeslag’ in het leven geroepen om je naar binnen te lokken.

Het salaris als passagiersassistent op Schiphol

Als passagiersassistent op Schiphol begeleid je minder mobiele of anderszins kwetsbare passagiers door het incheckproces. Dit kan door ze in zo’n elektrisch karretje rond te rijden of door een rolstoel voort te duwen. Dat eerste klinkt leuker, maar in beide gevallen lijk het ons een dankbare baan. Wel ook een redelijk zware baan, want in de vacaturetekst lezen we dat je zo’n 10-12 kilometer per dag moet lopen. 

vacature schiphol passagiersassistent
(Afbeelding: Consolid)

Als salaris wacht je in de basis een brutoloon van 14,42 euro per uur. Daarbovenop komt nog een arbeidsmarkttoeslag van 1,40 euro per uur. Dit is een beloning die geldt zolang de functie die jij vervult schaars is. Zo gauw er genoeg passagiersassistenten zijn, kan het dus dat je deze toeslag kwijtraakt. 

Wat je niet kwijtraakt, is de onregelmatigheidstoeslag van gemiddeld 15% van je loon. Hier staat wel tegenover dat je af en toe ‘s avonds of in het weekend moet werken. Al met al een dankbare, zware en redelijk betaalde baan waar je zonder opleiding aan de slag kunt.

Vacature als passagiersassistent bij Axxicom

De 800 passagiersassistenten op Schiphol zijn in dienst bij Axxicom. Hier vind je verdere details om te solliciteren.

Geen zin om te solliciteren? Er zijn tegenwoordig ook werkgevers die werken volgens het ‘open hiring’-principe. Oftewel: wie het eerst komt, krijgt de baan.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.