Stijn Kuster
Stijn Kuster Hebbedingen 28 feb 2022
Leestijd: 2 minuten

LEGO onthult iconische Vespa-bouwset voor volwassenen

Naast lekker eten, mode en snelle auto’s staat Italië bekend om scooters. Vespa’s, om precies te zijn. LEGO brengt nu een bouwset op de markt die het stijlicoon uit de jaren 60 doet herleven.

Piaggio, het bedrijf achter het legendarische scootermerk, lanceerde in 1948 de Vespa 125. Een model dat later een van de boegbeelden van het Zuid-Europese land zou worden.

Eerbetoon aan de Vespa 125

Als eerbetoon aan de Vespa komt LEGO met een bouwset in de lichtblauwe kleur waarin de 125 geproduceerd werd. Met echte Piaggio en Vespa-logo’s, een Italiaans kenteken en een reservewiel is de scooter een gedetailleerde weergave van de echte tweewieler.

LEGO, Vespa, Piaggio
(Afbeelding: LEGO)

De motorkap is afneembaar. Hieronder zit een met LEGO te bouwen 125 cc-motor met kickstart. Onderaan de scooter vind je een werkende standaard. Ook het stuur kan daadwerkelijk draaien.

Voor het ontwerp van de bouwset heeft de Deense speelgoedfabrikant samengewerkt met de designafdeling van Piaggo. “Als ontwerpers was het een uitdaging om de zachte vormen van Vespa te combineren met de vorm van LEGO-stenen, een uitdaging die we tot een mooi einde hebben gebracht”, zegt Marco Lambri, hoofd design bij Piaggio.

LEGO-set voor volwassenen

De set bestaat uit 1.106 stenen en is gemaakt voor liefhebbers boven de 18 jaar. Van de meer dan 1.000 stenen kun je een Vespa van 22 centimeter hoog en 35 centimeter lang bouwen. Het bouwpakket kost 99,99 euro en is vanaf 1 maart te bestellen.

Meer uitdaging

Het is niet de eerste keer dat LEGO een Italiaans voertuig als voorbeeld neemt voor een bouwset. Zo liet het bedrijf eerder al de LEGO Technic Ferrari 488 GTE AF Corse #51 zien. Ook dit exemplaar is gericht op de volwassen liefhebber.

(Bron: LEGO)

De Ferrari is een stuk ingewikkelder dan de Vespa. Het pakket bestaat uit 1.677 steentjes en heeft een V8-motor met werkende zuigers. Meer details en hoeveel dit pakket kost, lees je hier.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.