Dennis Mons
Dennis Mons Hebbedingen 12 mei 2022
Leestijd: 2 minuten

LEGO en Transformers-fans klagen over nieuwe Optimus Prime-set

Fans van LEGO én Transformers (Hasbro) gingen helemaal uit hun dak toen de samenwerking van de twee merken werd aangekondigd. De eerste bouwset is Optimus Prime, maar sommige mensen zijn er niet blij mee.

Hoewel in eerste instantie enorm enthousiasme overheerste, droogde het gejuich al snel op door de eerste foto’s van de Optimus Prime-set, die vanaf juni 2022 te koop is. Fans vinden de collectie niet geslaagd, aldus GeekCulture.

LEGO mist een paar steentjes

Het is vooral de robotvorm van de leider van de Autobots die fans tegen de borst stuit. Sterker nog: het is vooral de wiebelige nek van de vrachtwagenrobot die men onacceptabel vindt.

LEGO Transformers Optimus Prima
De bouwset (Afbeelding: The Brick Brothers)
lego transformers optimus prime
Optimus in optima forma? (Afbeelding: LEGO/The Brothersbrick)

Daarnaast vinden fans ook dat LEGO heeft bespaard op de matrix, het binnengedeelte van de borstkas van Optimus Prime. Het heeft met een paar kleine deeltjes niet het detail dat LEGO en Transformers-fans willen zien.

Pijlen gericht op oude tekenfilm Transformers

Hoewel we persoonlijk graag deze set in handen willen krijgen (kost je slechts 169 euro), is het wel duidelijk dat de robot nogal verschilt van ander speelgoed en modellen. Dat heeft ook vooral te maken met het feit dat LEGO zijn design zoveel mogelijk op die van de oude tv-serie wil laten lijken (en terecht).

De truck bekoort fans wel

Wanneer je Prime in truckmodus transformeert, zijn de klachten minder. Het is iets wat fans wél mooi vinden. De kans is echter klein dat zij Optimus in zijn vrachtwagenstaat neerzetten op een plank of display.

lego transformers optimus
Optimus in vrachtwagen-modus (Afbeelding: The Brick Brothers)

Wat de verdere plannen zijn van LEGO en Hasbro is niet bekend. Wijzelf hopen op een Starscream, Soundwave, Grimlock, Bumblebee en Megatron in de USC-serie.

lego transformers
Een favoriet op onze redactie: Soundwave. (Afbeelding: Hasbro)

De Optimus-set is wel volledig compleet. Zo krijg je ook een ion blaster, Energon Cube, power axe en jetpack. Ook heeft de set een USC-display met alle features en specs van de Autobot-leider.

lego transformers optimus prime
Alles erop en eraan. (Afbeelding: The Brothers Brick)

LEGO 10302 Optimus Prime wordt op 1 juni 2022 uitgebracht in Nederland. De verwachting is dat er ook nog een VIP-voorverkoop plaatsvindt in de laatste week van mei. De set bestaat uit 1.508 stenen en is samenwerking met Hasbro ontwikkeld.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.