Noah Korevaar
Noah Korevaar Films & Series 26 mei 2021
Leestijd: 2 minuten

Fight Club in de 60’s: Queen’s Gambit-ster intrigeert in Last Night in Soho

Maak kennis met Last Night in Soho, een bijzondere horrorfilm van Edgar Wright met Anya Taylor-Joy in de hoofdrol. Een van de meest geanticipeerde films van 2021.

Shaun of the Dead, Hot Fuzz, Baby Driver: als Edgar Wright een nieuwe film uitbrengt, dan weet je dat het tijd is om op te letten. Vooral de laatste jaren verkent hij meerdere genres buiten zijn specialiteit, de komediefilms.

Last Night in Soho

Baby Driver was met zijn duizelingwekkende actie en fantastische soundtrack al een welkom uitstapje, maar Wright gaat nu met Last night in Soho een stap verder. Een hele grote stap: de 47-jarige regisseur duikt in de psychologische horror. Andere koek dan flauwe humor, maar de eerste trailer belooft veel goeds.

De film volgt Eloise, een ambitieuze modeontwerper die terug in de tijd wordt getransporteerd richting het Londen van de jaren zestig. Klein detail: ze belandt daar enkel als ze droomt. Dan verandert ze in Sandy, een zangeres die floreert in het nachtleven van de Britse hoofdstad.

Dat klinkt niet verkeerd, tot Sandy ook opeens het leven van Eloise in begint te dringen in de moderne wereld. Wat is nog de realiteit? Verder gaan we niks spoilen, maar de eerste trailer belooft een creepy droomachtig sfeertje waarin je ook als kijker op een prettige manier de weg kwijt raakt.

Eternals-memes: waar waren ze toen Thanos de Avengers vernietigde?

Queen’s Gambit-ster

Wright beschrijft Last night in Soho zelf als een middenweg tussen een horrorfilm en een thriller. Het is al één van de meest geanticipeerde films van 2021, maar sinds The Queen’s Gambit kijkt al helemaal een groot publiek uit naar het project.

Een van de twee hoofdrollen is namelijk weggelegd voor Anya Taylor-Joy, die we kennen van die Netflix Original. In de horrorfilm van Wright speelt ze Sandy, de zangeres die langzaam het leven van Eloise binnendringt. Eloise wordt gespeeld door Thomasin McKenzie, die je kunt kennen van Jojo Rabbit.

Genre wordt opgeschud

Verder bestaat de cast onder andere uit Matt Smith en Diana Rigg. In Nederland staat Last Night in Soho voor 4 november op de planning. Als Wright zijn reputatie waar weet te maken, dan kan het genre van de psychologische horror op een flinke opschudding rekenen. Check hieronder de eerste trailer en de toffe poster.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.