Alrik de Jong
Alrik de Jong Auto's & Motoren 26 mei 2021
Leestijd: 2 minuten

Miljardenbod doet Volkswagen niks: Lamborghini is niet te koop

Wist je dat het Italiaanse merk Lamborghini eigendom is van de Duitse autobouwer Volkswagen? Nu weet je het in ieder geval wel, en het blijft voorlopig ook nog wel even zo. Te weten dat het bedrijf uit Wolfsburg niet wakker ligt van een miljardenbod op het Italiaanse merk.

Volkswagen is simpelweg niet van plan Lamborghini te verkopen. Dat heeft de Duitse autobouwer in een statement laten weten, nadat een Brits autoblad schreef dat er een bod was gedaan op Lamborghini van 7,5 miljard euro.

Volkswagen: Lamborghini niet te koop

Het blad Autocar meldde dinsdag dat het Zwitserse Quantum Group samen met een Britse investeringsmaatschappij Lamborghini wil kopen. In november 2020 liet Volkswagen weten de strategische opties voor Lamborghini en het Italiaanse motormerk Ducati te bekijken. Onder meer verkoop en beursgang werden besproken. Een maand later gaven de Duitsers echter aan dat beide merken toch bij Volkswagen zouden blijven.

Lamborghini maakt deel uit van het Volkswagen-concern via dochtermerk Audi. Een woordvoerder van Audi liet eerder ook al weten dat het Italiaanse sportwagenmerk niet te koop staat. Een miljardenbod brengt de Duitsers dan ook niet van het stuk.

Groene missie

Het benzine slurpende Lamborghini zal voorlopig dus nog wel even onder de Duitse vlag opereren. Tegelijkertijd is Volkswagen bezig met een nieuwe missie. Het grote doel is om volledig CO2-neutraal te worden. Daarover lees je meer in dit artikel. Of dit ook gaat leiden tot volledige elektrificatie van de Italiaanse supercars? Nou, die kans is klein. Wel zijn er ontwikkelingen gaande, zoals de pijlsnelle elektrische versie van de Sian.

Lamborghini is al jarenlang eigendom van andere autobouwers. In de jaren zeventig raakte het Italiaanse bedrijf in financiële problemen. Nadat Ferruccio Lamborghini zijn bedrijf had verkocht vormde het een onderdeel van onder meer Chrysler en het Indonesische MegaTech. In 1998 werd het bedrijf in zijn geheel overgenomen door Audi. Sinds het bedrijf eigendom is van deze Volkswagen-dochter, steeg het aantal werknemers van 300 tot 450.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.