Alrik de Jong
Alrik de Jong Films & Series 25 okt 2021
Leestijd: 2 minuten

Laatste kans op Netflix: 5 films en series die deze week verdwijnen

Ook in week 43 van 2021 is het even goed opletten. Het is je laatste kans op deze goed beoordeelde films (en serie) op Netflix, waaronder Blinded by the Light uit 2019.

Netflix koopt nog altijd films en series van andere partijen, ondanks de steeds grotere focus op eigen originele content. Het is dan ook een komen en gaan van goede films en verborgen parels.

Laatste kans op Netflix in week 43

Bij aangekochte films en series gaat het om een tijdelijke licentie. Op de homepage van de streamingdienst kun je niet zien welke films wanneer verdwijnen, tenzij je op de titel zelf klikt. Hier zijn wij weer voor je met het wekelijkse overzicht. Komende week is het de laatste kans op vier noemenswaardige films en een verrassend goede serie.

1. Blinded by the Light (2019)

Javed is een Pakistaanse tiener die opgroeit in het troosteloze Luton (Engeland) van de jaren 80. Als hij Bruce Springsteen ontdekt, gaat er een nieuwe wereld voor hem open en durft hij eindelijk voor zichzelf op te komen. De film scoort 88% op Rotten Tomatoes, waar het zelfs een audience score van 91% heeft. Dat is hoog.

Blinded by the Light is tot en met 25 oktober te zien op Netflix.

2. Bienvenue à Marly-Gomont (2016)

Een Afrikaanse dokter probeert deel uit te maken van de gemeenschap in een Frans dorp en een thuis te vinden voor zichzelf en zijn gezin. Maar daarbij stuit hij op weerstand, omdat de dorpelingen bang voor hem zijn vanwege zijn huidskleur. Prachtige en realistische verfilming van het Congolese leven. Zeer goed beoordeeld op verschillende filmrecensiewebsites, deze week is het je laatste kans om te kijken.

Bienvenue à Marly-Gomont is tot en met 27 oktober te zien op Netflix.

3. West Coast (2016)

Vier tieners uit een Frans dorpje dossen zich uit als Amerikaanse rappers. Als ze wraak willen nemen nadat ze op school zijn vernederd, begint een groot avontuur. Je moet ervan houden, maar dit type simpel vermaak is op zijn tijd wel lekker.

West Coast is tot en met 27 oktober te zien op Netflix.

4. Transferts (2017)

Ook een complete serie verdwijnt in de prullenbak van de streamingdienst. Transferts is een onbekende maar goede televisieserie die de genres sciencefiction en thriller combineert. Mocht je willen kijken, dan heb je alleen deze werkweek nog. Dat wordt bingen.

Transferts is tot en met 29 oktober te zien op Netflix.

5. The Last Shift (2020)

Ten slotte is het nog je laatste kans op The Last Shift. De laatste dienst van Stanley in het fastfoodcafé waar hij werkt, krijgt een onverwachte wending wanneer hij de jonge, Afro-Amerikaanse man ontmoet die zijn baan gaat overnemen. Leuke film, geen must-see.

The Last Shift is tot en met 27 oktober te zien op Netflix.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.