Coen Grutters
Coen Grutters Eten & Drinken 21 mei 2023
Leestijd: 2 minuten

Dit kopje koffie kost 920 euro en brengt mensen in tranen

In het Australische plaatsje Penrith ligt een waar koffiemekka, genaamd Brew Lab Cafe. Hier kun je een cafeïne-ervaring ondergaan zoals je nog nooit hebt meegemaakt. Wat het kopje koffie mag kosten? Een slordige 1500 Australische dollar, omgerekend 920 euro.

Voor dit astronomisch hoge bedrag kun je ook 260 pakken filterkoffie van de plaatselijke buurtsuper kopen, maar dat terzijde. Hoe kan een bakkie pleur in godsnaam zo duur zijn?

Bonen per privéjet naar Australië

Wat niet helpt om de prijs een beetje te drukken, is dat de bonen alleen beschikbaar zijn op aanvraag. In Panama worden de bonen gebrand om vervolgens per privéjet – ja, je leest het goed, per privéjet – overgevlogen te worden naar Australië. Je moet je kopje koffie daarom twee weken van tevoren bestellen. Even spontaan ‘een bakkie koffie doen’ zit er in dit geval dus niet in.

Koffie bijna uitgestorven, aldus onderzoek: 5 alternatieve drankjes

Ook het delicate bereidingsproces van de koffie is nogal een arbeidsintensieve en pietluttige klus. Zo worden speciale filters gebruikt en moet het water dat tot exact 94 graden worden verwarmd. Vervolgens wordt het mengsels meermaals overgegoten en de koffietent doet ons geloven dat dit tot op de seconde nauwkeurig moet gebeuren.

Lijkt meer op thee dan op koffie

En helemaal mooi: volgens Brew Lab Café-eigenaar en barista Johnson is de eerste indruk van klanten dat het drankje meer op thee lijkt dan op koffie. Lekker dan, een kopje sterke thee voor 920 euro. Voor dat geld kun je overigens ook deze dubieuze espressomachine van de overheid kopen, die nieuw eigenlijk duizenden euro’s kost.

kopje koffie voor 920 euro
9News

Maar dat is slechts de eerste indruk. Want de klanten – de teller staat op het grandioze aantal van twee – die het drankje ook echt geproefd hebben, waren tot tranen geroerd. ‘De subtiliteit van de smaak en de fluweelachtige textuur’ liet hen huilen van geluk. Als dat geen mooi verhaal voor bij de koffieautomaat op kantoor is. Neem een kijkje op de website van het koffiecafé.

DMARGE

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.