7 klassieke kerstfilms die je op Disney+ kunt streamen

Waar Netflix vooral de show steelt met nieuwe kerstfilms, kun je op Disney+ juist de ultieme kerstklassiekers vinden. Dit is onze top 7, met Home Alone natuurlijk als eeuwige nummer 1.

Kerstfilms op Disney+

De nieuwe streamingdienst Disney+ kon putten uit bergen uit oude content. Er zijn dan ook maar liefst 31 kerstfilms te vinden. We hebben zeven klassiekers uitgelicht.

1. Home Alone (1990)

Er zijn films die je maar één keer kunt zien, films die je gerust twee keer kunt zien en films die je oneindig vaak kunt zien. Moeder aller kerstfilms Home Alone behoort tot de laatste categorie. Eindelijk normaal te streamen, want hij staat op Disney+.

2. Home Alone 2 (1992)

Ook Home Alone 2 is een ultieme kerstklassieker. Naar onze mening bijna even goed als deel 1. Vanaf deel drie, ook te zien op Disney+, wordt het minder. Vanaf dan wordt Kevin McCallister namelijk niet meer gespeeld door Macaulay Culkin.

3. The Santa Clause (1994)

Over klassiekers van kerstfilms gesproken: The Santa Clause is er eentje hoor. Ook al krijgt hij niet overal goede kritieken, deze film waar de jaren 90-sfeer vanaf druipt behoort tot onze favorieten. Gaat over een gescheiden reclameman die de nood voelt om de kerstman over te nemen, nadat die van het dak is gevallen. Heerlijk. Nu te zien op Disney+, net als deel 2 en deel 3 trouwens.

4. Ice Age: A Mammoth Christmas (2011)

Ice Age: A Mammoth Christmas behoort niet de de bekendste kerstfilms, maar net als andere Ice Age-films is deze kerstfilm hilarisch, geniaal en natuurlijk een tikkeltje emotioneel.

5. Mickey’s Once Upon a Christmas (1999)

Geen rijtje met kerstfilms op Disney+ zonder Mickey’s Once Upon a Christmas. Mickey Mouse, Minnie Mouse, Goofy, Donald Duck, Katrien Duck en Pluto halen tijdens kerst herinneringen op. Deze worden verteld in drie verhalen. Een hartverwarmende film uit de tijd dat tekenfilms nog tekenfilms waren.

6. A Christmas Carol (2009)

A Christmas Carol (ook bekend als Disney’s A Christmas Carol) is een Amerikaanse kerstfilm uit 2009 met Jim Carrey in diverse rollen. In de film wordt gebruikgemaakt van motion capture, wat in die tijd bijzonder was. Dit werd al eerder toegepast in films zoals The Polar Express (2004) en Beowulf (2007). A Christmas Carol is een verfilming van het gelijknamige verhaal van Charles Dickens. Een van de ‘engste’ kerstfilms op Disney+.

7. Noelle (2019)

Oké, ook een moderne klassieker. Noelle is een nieuwe Disney+ Original. In de fantasy-adventure kerstfilm speelt Anna Kendrick Noelle Kringle, de dochter van de kerstman. Ook Bill Hader, Billy Eichner, Julie Hagerty en Shirley MacLaine spelen in de film. We verwachten dat deze film in no-time in het rijtje met klassieke kerstfilms staat.

🎅🏽 Check ook deze top 5 nieuwe kerstfilms op Netflix

Reageer op artikel:
7 klassieke kerstfilms die je op Disney+ kunt streamen
Sluiten