Alrik de Jong
Alrik de Jong Films & Series 19 apr 2024
Leestijd: 2 minuten

‘Sensuele’ Máxima-actrice bejubeld in Nederlandse The Crown

Máxima is vanaf dit weekend, 20 april om precies te zijn, te streamen op Videoland. De Argentijnse actrice Delfina Chaves, die onze koningin speelt in de Nederlandse The Crown, wordt nu al bejubeld.

De timing van de serie is een week voor Koningsdag natuurlijk perfect. Er zijn al eerder films en series verschenen over het Nederlandse koningshuis, maar deze nieuwe en verfrissende serie speelt zich voor een groot gedeelte af buiten ons Koningshuis.

Nieuwe serie Máxima op Videoland

Centraal in Máxima staat natuurlijk het titelpersonage, in aanloop naar haar ontmoeting met Willem-Alexander en het daarop volgende koningschap. En de scènes zijn allerminst kuis. Zo zijn er bedscènes, vloekt de dame in kwestie erop los en zien we de Argentijnse sensueel dansen op een feest in Sevilla. Actrice Delfina Chaves heeft voor deze laatstgenoemde scène inspiratie gehaald uit gelekte beelden die stammen uit de jaren 90.

Uiteraard blijft de rol van vader Jorge Zorreguieta, gespeeld door Daniel Freire, ook niet onderbelicht gebleven in de duurste serie ooit van Videoland. Hij was minister van Minister van Landbouw gedurende het bloederige regime van dictator Jorge Videla.

Dit gegeven was een groot obstakel in de beginjaren van Maxima en Willem-Alexander, al zegt Zorreguieta niets van Videla’s gruweldaden geweten te hebben. In de trailer zie je zijn inmiddels legendarische woorden ook voorbijkomen, nadat zijn dochter hem vertelt dat ze met een prins datet. “Als hij maar niet de oudste is.” Deze anekdote aan de eettafel is door Maxima zelf al eens uit de doeken gedaan.

Argentijnse actrice Delfina Chaves bejubeld

Willem-Alexander – of ‘Alex’, zoals Maxima hem noemt, wordt gespeeld door Martijn Lakemeier in de Nederlandse The Crown. Maar, net als in het echte leven, zijn alle spotlights gericht op de Argentijnse actrice Delfina Chaves.

maxima delfina chaves the crown nieuwe nederlandse serie videoland
(Afbeelding: Videoland)

“Een gouden greep”, noemt Volkskrant-recensent Mark Moorman de keuze voor deze steractrice in wording. Waarvan akte. Het Parool: ‘Oogverblindend’. Linda: ‘Krachtig en sensueel’.

Nederlandse The Crown

Net als in Netflix-serie The Crown is het natuurlijk per scène wel de vraag hoe waarheidsgetrouw is. Veel scènes in Máxima zijn gebaseerd op interviews en biografieën. Maar de intiemere momenten bestaan natuurlijk uit giswerk van de makers. Heeft onze koningin na de deur dicht gesmeten te hebben bijvoorbeeld écht tegen onze koning gezegd ‘rot op met je politiek’?

Doet er ook allemaal niet toe. Dit is gewoon een serie die je moet zien, net als The Crown. Máxima is vanaf 20 april 2024 te streamen via Videoland.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.