Noah Korevaar
Noah Korevaar Films & Series 16 aug 2022
Leestijd: 3 minuten

Al Pacino schakelt Johnny Depp in als regisseur voor droomproject

Johnny Depp is helemaal terug in Hollywood. Al Pacino heeft de acteur ingeschakeld om zijn droomproject te regisseren. Het is de eerste keer in 25 jaar dat de Pirates of the Caribbean-acteur een bioscoopfilm regisseert.

Johnny Depp verdween de afgelopen jaren van het toneel in Hollywood wegens zijn rechtszaak tegen Amber Heard. Aan het modder gooien is nog geen einde gekomen, als je bijvoorbeeld het nieuwste album van de alleskunner beluistert. Daarop rekent hij nog eens met zijn ex af.

Johnny Depp is terug

Gelukkig kan Depp weer beginnen aan een grootste comeback. Onlangs werd al het eerste beeld onthuld van zijn eerste rol sinds de rechtszaak, in een Franse dramafilm. Daarin speelt hij koning Louis XV. Daarover lees je meer in dit artikel.

Binnenkort kan de 59-jarige acteur nog een klus aan zijn CV toevoegen. En wat voor één: Depp gaat voor het eerst in 25 jaar weer eens een film regisseren. Dan hebben we het over Modigliani, met niemand minder dan Al Pacino als producent.

Amedeo Modigliani

Dat heeft het betrouwbare vakblad The Hollywood Reporter onthuld. Modigliani beslaat een turbulente 48 uur in het leven van de Italiaanse kunstenaar Amedeo Modigliani in Parijs, waar hij op het punt staat om zijn positie in de geschiedenis als een artistieke legende te verzekeren.

Al Pacino staat dus aan het roer als producent, samen met Barry Navidi, die eerder Pacino regisseerde in King Lear.

Johnny Depp heeft er zin in: “Ik voel mij ontzettend vereerd dat ik de saga van het leven van meneer Modigliani naar het witte doek mag brengen. Het was een leven van grote ontberingen, maar uiteindelijk triomf – een universeel verhaal waarmee alle kijkers zich kunnen identificeren.”

Droomproject van Al Pacino

Al Pacino loopt blijkbaar al enkele jaren rond met de ambitie om de film te gaan maken, aldus medeproducent Barry Navidi: “Dit project ligt Al zeer na aan het hart. Al liet me vele jaren geleden kennismaken met het toneelstuk Modigliani en ik werd er meteen verliefd op. Dit is een stukje van Modi’s leven en geen biografie. Het is een droom van mij om weer met Johnny te werken – hij is een echte artiest met een geweldige visie om dit geweldige verhaal naar het witte doek te brengen.”

JOhnny Depp regisseur Modigliani Al Pacino
Amedeo Modigliani naast zijn werk (Afbeelding: WikiCommons)

Depp als regisseur

Naar verwachting zal het sterrenteam in de lente van 2023 beginnen met filmen in Europa. De laatste keer dat Johnny Depp een film regisseerde was in 1997, toen hij The Brave afleverde. Die dramafilm scoort een 6.1 op IMDb, dus ‘m nog eens opzoeken is nou niet bepaald de moeite waard.

Sindsdien heeft Depp wel nog een paar muziekvideo’s geregisseerd, maar daar houdt het dan ook mee op. Ergens volgend jaar gaan we waarschijnlijk ontdekken of de acteur een grootste comeback zal gaan maken. En ach, anders hebben we altijd nog de Louis XV-film om naar uit te kijken.

Of check in de tussentijd het werk van Modigliani. De Italiaanse kunstschilder en beeldhouwer overleed in armoede, maar heeft een omvangrijk oeuvre achtergelaten dat sinds de vorige eeuw zeer geliefd is. Helaas is dat vaak het verhaal met kunstenaars uit die tijd.

THR

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.