Stijn Kuster
Stijn Kuster Auto's 16 aug 2022
Leestijd: 2 minuten

Porsche brengt Sally uit Cars tot leven als gloednieuwe 911

Samen met Fast & Furious is de filmserie Cars voor veel jongeren het startschot van hun liefhebberij voor auto’s. Je jeugddromen kunnen nu werkelijkheid worden als je deze Porsche 911 Sally koopt.

Sally is een fictief personage uit de Pixar-films waar hoofdrolspeler Lightning McQueen verliefd op is. Het karakter is gebaseerd op een Carrera uit 2002. De filmmakers hadden tijdens het maken van de film de sportauto uit Stuttgart bij zich om Sally als een echte Carrera te laten bewegen.

Sally uit Cars komt tot leven als Porsche 911

Maar helemaal écht werd Sally nooit. Tot nu. De fabrikant uit Stuttgart bouwt eenmalig een 911 Sally Special. De auto is geen 996 zoals in de film, maar een splinternieuwe 992.

Sally, Cars, Porsche 911
(Afbeelding: Porsche)

De kleur ‘Sally Blue Metallic’ komt wel exact overeen met de auto uit de film en heeft net als het karakter een tatoeage onder de spoiler. Ook de vijfspaaks velgen zijn exclusief voor de Cars-editie.

Sally, Cars, Porsche 911
(Afbeelding: Porsche)

Het interieur van Sally was in Cars nooit te zien. Toch wordt de bestuurder van de 911 continu eraan herinnerd dat hij of zij in een bijzonder exemplaar rijdt. Te beginnen met de blauwe stiksels en details. Daarbij krijg je een speciale sleutel met de naam ‘Sally’ en vind je Cars-logo’s op de deurpanelen.

Met een Pixar-horloge

Om het geheel compleet te maken krijg je een horloge bij de auto dat in samenwerking met Pixar is ontwikkeld. Ook hier komt de blauwe kleur terug en zie je aan de achterkant vijfspaakse velgen.

(Afbeelding: Porsche)

De 911 Sally Special wordt op zaterdag 20 augustus geveild door RM Sotheby’s tijdens Monterey Car Week in Californië. Alleen Amerikanen kunnen meedoen aan de veiling. De opbrengst van de auto gaat naar twee goede doelen. Een deel komt ten goede aan jonge vrouwen via Girls Inc. Het tweede deel gaat naar UNHCR, een organisatie die vluchtelingen uit Oekraïne ondersteunt.

De nieuwe Porsche 911 Sally is geïnspireerd op de Cars-films
(Afbeelding: Porsche)
(Afbeelding: Porsche)
(Afbeelding: Porsche)
Sally, Cars, Porsche 911
(Afbeelding: Porsche)
(Afbeelding: Porsche)
(Afbeelding: Porsche)

Check ook onze top 8 meest sexy filmauto’s.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.