Dennis Mons
Dennis Mons Auto's & Motoren 14 mrt 2022
Leestijd: 3 minuten

De meest sexy auto’s uit films en series: van Blade tot Bullit

Autorijden moet praktisch en goedkoop zijn. We willen van punt A naar punt B. Sterker nog; als we dat op een milieubewuste manier willen doen, rijden we hybride of elektrische auto’s. Maar soms zijn er van die ouderwetse wagens in films en series waar je een moord voor wilt doen. Een aantal voorbeelden.

Stel dat je een vermogen hebt (we gaan er niet vanuit): welke droomauto uit een film of serie zou je willen rijden?

De meest sexy auto’s uit films en series

Auto’s in films zijn vaak net zozeer personages als dat de acteurs dat zijn. Ze verpersoonlijken een deel van een acteur, de film of serie, maar ook de kijker. Een aantal springen er wat dat betreft uit. Hier is het topje van de ijsberg.

1. Cadillac Miller-Meteor Sentinel ‘Ecto-1’ uit 1959 (Ghostbusters)

Ecto-1 - 1959 Cadillac Miller-Meteor Sentinel, ghostbusters
(Afbeelding: Columbia Pictures

We beginnen met Ecto-1 uit Ghostbusters. De oude Cadillac Miller-Meteor Sentinel uit 1959 wordt in de film omgetoverd tot een spookjaagmobiel. Wat het meest opviel in de film was de jankerige sirene. Meteen jeugdsentiment. Goed om te zien dat de oude dame weer nieuw leven werd ingeblazen in Ghostbusters: Afterlife.

2. Dodge Charger ‘68 (Blade)

Blade Charger, auto's, films, series
(Afbeelding: New Line Cinema)

Deze superheld (nog voor het hele Marvel-universumgebeuren) had in ieder geval al goede smaak. Blade, een half-vampier die in daglicht kan rondlopen, bezit een Dodge Charger uit ‘68. Wellicht de mooiste Charger ooit gemaakt. Hij heeft daarbij hulp gehad door techneut Whistler, gespeeld door Kris Kristofferson. Die trouwens ook puike country & western-muziek maakt.

3. Pontiac Trans Am uit 1982 aka KITT (Knight Rider)

michael knight, kitt, david hasselhoff, knight rider, occasion
KITT in zijn gloriedagen (Afbeelding: NBC)

Het moge duidelijk zijn dat KITT (onlangs te koop gezet) eigenlijk bovenaan deze lijst hoort te staan. De gemodificeerde 1982 Pontiac Trans Am is een schoolvoorbeeld van een 80’s-auto waar veel jongens en meiden van droomden. Het feit dat David Hasselhoff erin zat was mooi meegenomen.

4. Dodge Charger ‘General Lee’ uit 1969 (Dukes of Hazard)

Blade Charger, auto's, films, series
(Afbeelding: Getty Images)

Wederom een Dodge Charger op de lijst, want ook 80’s-jongens en meisjes zijn daarmee opgegroeid dankzij The Dukes of Hazard. Zouden we nu rond willen rijden in een feloranje Dodge met een Southern Flag op het dak? Liever niet. Was het een epische serie? Zeer zeker wel. Fun fact: er zijn, hou je vast, meer dan driehonderd van die wagens kapot gereden in de stunts voor de show.

5. Ford Falcon XB GT Hardtop ‘Interceptor’ uit 1973 (Mad Max)

Ford Falcon XB GT Hardtop 'Interceptor', films en series auto's
(Afbeelding: Roadshow Film Distributors)

De Interceptor in Mad Max is anders dan de anderen puur vanwege het feit dat Australië geen echte auto-industrie heeft. Frappant feit dat hij is gebaseerd op de 1973 Ford Falcon XB GT Hardtop, een Ford-wagen die alleen in Australië het levenslicht heeft gezien. En die auto is in de films enorm bad-ass.

6. Ford Mustang GT Fastback ‘Highland Green’ uit 1968 (Bullit)

Ford Mustang GT fastback, bullit, steve mcqueen, auto's, films, series
(Afbeelding: Warner Bros.)

Als we deze auto uit de film Bullit niet mee zouden nemen, zouden we ons dood moeten schamen. De Ford Mustang GT Fastback ‘Highland Green’ uit 1968 is namelijk de ster. Natuurlijk is Steve McQueen een geinige acteur, maar die achtervolgingsscènes zouden nooit zo goed zijn geweest in een andere auto dan de pony car.

7. Ford Mustang Shelby GT500 ‘Eleanor’ uit 1967 (Gone in 60 Seconds)

gone in 60 seconds, Ford Mustang Shelby GT500 ‘Eleanor’ , auto's uit films en series
De Ford Mustang uit Gone in 60 Seconds (Afbeelding: Walt Disney Studios Motion Pictures)

Eleanor, een 1967 Mustang Shelby GT500, is wellicht de meest sexy auto in dit rijtje. Ze was het hoogtepunt van Gone in 60 Seconds. Het aantal door Carroll Shelby ontworpen auto’s is op één hand te tellen. En dit is verreweg de mooiste.

8. Ford Econoline uit 1984 (Dumb & Dumber)

Dumb n Dumber
(Afbeelding: New Line Cinema)

Auto’s in films hoeven zeker niet zo stoer te zijn als de bovenstaande beroemde bakken. De Ford Econoline uit 1984 is zo’n uitzondering. De wát zegt u? Hij had fluffy oortjes in Dumb & Dumber. Kijk dan hoe cute die wagen is!

We zouden dit nog dagen kunnen volhouden, maar wat is jouw favoriete film- of serie-auto? Mail ons gerust.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.