Marlon Labrie
Marlon Labrie Auto's & Motoren 5 jan 2021
Leestijd: 2 minuten

Droom-occasion: David Hasselhoff verkoopt KITT en brengt hem zelf

Wie altijd al een stukje filmhistorie op wielen heeft willen bemachtigen, krijgt daarvoor nu de kans. David Hasselhoff veilt namelijk zijn legendarische auto KITT uit de serie Knight Rider. En ja, hij komt hem zelf brengen.

Steeds minder mensen kopen een gloednieuwe auto. Logisch, want je betaalt je helemaal scheel. Je kunt je zuurverdiende geld beter uitgeven aan een tweedehands auto. Oké, dan staan er al wat kilometers op de teller, maar je krijgt wel veel meer auto voor je geld. Daarom gaan wij iedere dag voor je op zoek naar een dikke occasion. Van betaalbare bolides tot nietsontziende racemonsters. Dit zijn de occasions die je wil rijden.

KITT van Michael Knight te koop

Of je nu jong of oud bent, waarschijnlijk hebben Michael Knight en zijn trouwe vierwielige partner KITT een plekje in je hart. De serie is nog steeds cool en de legendarische Pontiac Firebird blijft voor velen een ware droom-occasion. David Hasselhoff veilt een groot deel van zijn privécollectie, waaronder KITT. Wie weet komt hij hem bij jou brengen.

Helaas zijn de foto’s op de veilingsite behoorlijk teleurstellend, maar het gaat om een echte KITT. De Pontiac Firebird heeft het unieke design, zijn iconische zwarte lak, de sensoren in de neus en het prachtige interieur met alle knopjes en het iconische beeldschermen.

David Hasselhoff komt de occasion zelf brengen

De legendarische Hollywood-occasion gaat niet voor een prikkie de deur uit. Volgens David Hasselhoff moet KITT minimaal tussen de 175.000 en 300.000 dollar opleveren, waarvan een groot deel naar een goed doel gaat. Maar dat bedrag is al gepasseerd. Bied jij meer dan 25% van vraagprijs? Dan komt de Michal Knight-acteur hem persoonlijk bij je afleveren.

Op de veilingsite zijn op het moment van schrijven zeventien biedingen geplaatst, waarna de teller al op 975.000 dollar staat. Het kost wat, maar dan heb je ook wat. Zet de koffie maar vast warm voor David Hasselhoff.

michael knight, kitt, david hasselhoff, knight rider, occasion
KITT in zijn gloriedagen! (Afbeelding: NBC)

🚘 Check ook: de vijf vetste ‘celeb-occasions’ van 2020

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.