Thomas Aalderink
Thomas Aalderink Human Interest 5 jan 2021
Leestijd: 2 minuten

Elon Musk krikt imago op en verdient daar flink aan

In mei 2020 onthulde Elon Musk dat hij bijna al zijn fysieke bezitten zou gaan verkopen. Vooral van al zijn huizen wil hij zo snel mogelijk af. Nou, dat gaat de goede kant op. De Tesla-oprichter verkocht onlangs drie van zijn woningen en daar verdient hij leuk aan.

Elon Musk wil met een reden van al zijn fysieke eigendommen af. In gesprek met Joe Rogan legde de Tesla-baas uit waarom hij deze keuze gemaakt heeft. “Ik denk dat bezittingen je een soort van kunnen belasten. Ze zijn een soort aanvalsvector, weet je wel? Mensen zeggen: ‘Hé, miljardair, je hebt al deze spullen.’ Nou, nu heb ik geen spullen, wat ga je doen?,” aldus Elon Musk.

Elon Musk verkoopt huizen voor beter imago

In plaats van huizen te bezitten, wil de oprichter van Tesla een huis gaan huren en alleen een kleine selectie bezittingen behouden. Denk aan spullen die een emotionele waarde hebben. De rest mag allemaal weg, waaronder dus ook een behoorlijk aantal huizen. De verkoop van zijn bezittingen verloopt in ieder geval voorspoedig. Onlangs wist hij opnieuw drie van zijn huizen te verkopen. Allemaal met winst.

Het topstuk dat van eigenaar wisselde is een enorm herenhuis in Los Angeles. Deze is gebouwd op een steile helling en biedt een prachtig uitzicht op de skyline van L.A. Binnen vind je zes slaapkamers en twee badkamer. Buiten is een uitgestrekt zonneterras en uiteraard ook een zwembad. Elon Musk kocht dit huis in 2015 voor ruim 24 miljoen dollar. De nieuwe eigenaar betaalt 29,72 miljoen dollar, dus dat is een leuke winst voor Elon Musk.

Ook de andere twee huizen werden met winst verkocht. Een woning in koloniale stijl met vier slaapkamers en vijf badkamers ging voor 6,77 miljoen dollar van de hand. Dik 350.000 dollar meer dan wat Musk er voor betaald heeft. Ook de derde woning (een jaren ‘60 huis met vier slaapkamers en vier badkamers) leverde een leuk zakcentje op. Elon Musk verkocht dit huis voor 4,43 miljoen dollar en dat is ongeveer anderhalve ton meer dan wat hij er in 2015 voor betaalde.

Tesla bijna verkocht aan Apple?

Zo blijft Elon Musk maar doorgaan met geld verdienen. 2020 was voor de hem een ongekend jaar. Het vermogen van de Zuid-Afrikaan nam in de afgelopen twaalf maanden met bijna 140 miljard dollar. Dit was vooral te danken aan Tesla. Het automerk maakte een ongekende groei door en daar plukt Elon Musk dankzij een bijzondere constructie de vruchten van. Niet slecht voor een bedrijf dat hij een paar jaar geleden nog probeerde te verkopen aan Apple.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.