Elon Musk pakt 9,7 miljard in één dag en is bijna ‘s werelds rijkste persoon

Het is weer ongemeen spannend in de top 3 rijkste mensen op aarde. Elon Musk heeft begin deze week door stijgende aandelen van Tesla 9,7 miljard dollar verdiend op één dag. Dat brengt zijn totaalvermogen op 155 miljard dollar en het lijkt een kwestie van tijd voordat hij ‘s werelds rijkste persoon is. Jeff Bezos voelt de hete adem in zijn nek.

Eind oktober had Elon Musk ook al een bijzonder lucratieve payday, waarop hij 2,9 miljard mocht bijschrijven. Maar het jaar 2020 kent geen grenzen voor de grootverdieners op aarde, iets waar Jeff Bezos over mee kan praten.

Elon Musk pakt 9,7 miljard na koersstijging Tesla

Net als eind oktober is ook nu een forse koersstijging van Tesla oorzaak van de boost. Volgens Bloomberg kon de excentrieke autoverkoper maandag 9,7 miljard dollar bijschrijven.

💰 Lees ook: Met deze tool zie je hoe snel Jeff Bezos jouw jaarsalaris verdient

Dankzij de goede resultaten komt de Tesla-CEO inmiddels in aanmerking voor de vierde tranche van zijn enorme compensatiepakket van 55 miljard dollar. Elon Musk staat zelf niet op de loonlijst, maar verdient zijn geld met een slim bonussysteem dat constant oploopt.

Jeff Bezos nog altijd ‘s werelds rijkste persoon

Het vermogen van Elon Musk is volgens Bloomberg nu 155 miljard dollar. Daarmee is hij behoorlijk uitgelopen op Bill Gates en heeft hij plek 2 op de lijst met ‘s werelds meest vermogende personen nog maar eens verstevigd.

Amazon-CEO Jeff Bezos, die het hoogste dagsalaris van 2020 op zijn naam heeft staan, is nog altijd de rijkste persoon op aarde. Maar hij voelt de hete adem van de Tesla-CEO in zijn nek. Het verschil is nog maar 30 miljard dollar. Dat klinkt veel, maar eerder dit jaar was het verschil meer dan 60 miljard dollar. Jeff Bezos zag zijn vermogen afgelopen maandag met 269 miljoen dollar krimpen, door een kleine koersdaling bij Amazon. Bekijk hier de volledige top 500 rijkste mensen op aarde.

💵 Check ook: YouTuber visualiseert op geniale wijze hoeveel 1 miljard dollar is

Reageer op artikel:
Elon Musk pakt 9,7 miljard in één dag en is bijna ‘s werelds rijkste persoon
Sluiten