Noah Korevaar
Noah Korevaar | LinkedIn Life 8 mei 2020

Eindelijk een verklaring: waarom Elon Musk al zijn huizen verkoopt

Tesla CEO Elon Musk was eerder deze maand weer compleet los aan het gaan op Twitter. Naast een aantal controversiële opmerkingen rondom de huidige crisis kondigde de miljardair ook aan dat hij bijna al zijn fysieke bezittingen gaat verkopen, en “geen huis zal bezitten”.

Maar waarom? Dat bleef even de vraag, maar gelukkig was Elon Musk deze week opnieuw te gast bij de podcast van Joe Rogan.

Elon Musk x Joe Rogan 2.0

Dit keer niet om wiet te roken, maar dat maakte de podcast er niet minder interessant op.

Rogan vroeg de kersverse vader bijvoorbeeld al vrij snel naar zijn plannen om al zijn huizen te verkopen.

De oprichter van SpaceX gaf daarop het antwoord dat hij ook wel “een beetje treurig” is om het besluit, waarop Rogan hem de logische vervolgvraag stelde: “Als je er verdrietig over bent, waarom doe je het dan?”

Musk gaf daar het volgende antwoord op: “Ik denk dat bezittingen je een soort van kunnen belasten. Ze zijn een soort aanvalsvector, weet je wel?”

Miljardairs als target

Daarmee doelt de 48-jarige ondernemer erop dat men vaak zijn bezittingen gebruiken om hem te bekritiseren. ‘Mensen zeggen:” Hé, miljardair, je hebt al deze spullen. “Nou, nu heb ik geen spullen, wat ga je doen?”

Rogan vroeg hem vervolgens of hij bedoelt dat mensen het op hem gemunt hebben omdat hij een miljardair is, waarop Musk bevestigend antwoordde. De Tesla CEO legde tijdens de podcasyt uit dat hij een plek gaat huren om te wonen, en een kleine selectie bezittingen zal behouden, bijvoorbeeld met een sentimentele waarde.

“Wat is het ergste dat kan gebeuren?” Overpeinsde Musk. “Het komt vast goed.” En, zo zit het met zo’n vermogen ook wel weer, Rogan merkte terecht op dat Musk altijd weer meer spullen kan kopen als het hem niet bevalt.

37.9 miljard dollar

Tot slot nog wel interessant om mee te nemen: Joe Rogan vroeg Elon Musk ook of hij denkt dat mensen hem beoordelen en definiëren op basis van zijn rijkdom. De Tesla CEO heeft een vermogen van maar liefst 37.9 miljard dollar.

Volgens Musk gebeurt dat zeker, maar “doet niet iedereen het”. Maar: “De afgelopen jaren is‘ miljardair ’een pejoratief geworden. Alsof het een slecht iets is,” aldus Musk. “In de meeste gevallen is dat naar mijn mening gewoon niet logisch.”

Gene Wilder

Musk is in elk geval al van start gegaan met zijn plannen: afgelopen zondag zette hij twee van zijn huizen in Bel Air te koop, samen goed voor zo’n 39.5 miljoen dollar. Leuk detail: een van de huizen was vroeger van Gene Wilder.

Reageer op artikel:
Eindelijk een verklaring: waarom Elon Musk al zijn huizen verkoopt
Sluiten