Noah Korevaar
Noah Korevaar Films & Series 15 dec 2023
Leestijd: 2 minuten

John Wick-ster is nu zelf de moordenaar in nieuwe actiefilm

John Wick-ster Ian McShane is dit keer zelf de huurmoordenaar in American Star, een actiefilm met een zomers tintje.

John Wick was dit jaar afwezig op het witte doek, maar een prequel-serie over een jonge Winston, de de baas van huurmoordenaarshotel The Continental, wist daar zeer aardig voor te compenseren.

John Wick is overal

Bovendien draait er op dit moment juist een actiefilm in de bioscopen die Wick-fans zeker zal weten te bekoren: Silent Night, van de producenten van John Wick en actiefilm-legende John Woo. Wat een combinatie!

Ian McShane John Wick actiefilm trailer American Star
Ian McShane (Afbeelding: IFC Films)

Ook na kerst is er al snel weer een nieuwe explosieve film uit kamp Wick om te gaan checken in de bioscoop. Dan hebben we het over American Star. Een gloednieuwe actiefilm waarin Winston-acteur Ian McShane van een bijrol naar de hoofdrol wordt gepromoveerd.

Ian McShane in American Star

Voor de duidelijkheid: het is geen John Wick-film, maar de eerste volledige trailer gooit de adrenaline-factor al direct lekker omhoog, dus de intensiteit van de Wick-franchise is zeker aanwezig. Sterker nog: McShane speelt een huurmoordenaar, net zoals Keanu Reeves in de Wick-films.

In de film arriveert de moordenaar op het eiland Fuerteventura om een man te vermoorden die hij nog nooit heeft ontmoet, maar het doelwit laat op zich wachten.

In plaats van het protocol te volgen besluit hij toch te blijven, aangetrokken door het eiland, de mensen en een spookachtig scheepswrak. “Wanneer het doelwit terugkeert, is de wereld veranderd. Voorheen was alles eenvoudig, nu is niets dat meer.”

Reünie en meer kijktips

De regie van American Star is in handen van Gonzalo López-Gallego, met wie McShane in 2016 al samenwerkte voor de Western The Hollow Point.

Na deze eerste trailer hoef je niet lang meer te wachten op de beloofde achtbaanrit, want American Star draait al vanaf 26 januari in de bioscopen.

Ben je toch een John Wick-purist? Dan kun je al uit gaan kijken naar Ballerina, een officiële spin-off waarin Ian McShane ook weer terugkeert als Winston. Heerlijk.

In de tussentijd kun je dus deze met actie gevulde kerstfilm van de producenten achter de John Wick-films checken, of stream de Wick-kopie van Netflix.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.