Noah Korevaar
Noah Korevaar Games 15 dec 2023
Leestijd: 2 minuten

Zo speel je gratis GTA-games met je Netflix-abonnement

Je kunt nu gratis GTA III, Vice City en San Andreas en nog veel meer topgames spelen met je Netflix-abonnement. In dit artikel leggen we je uit hoe.

Netflix neemt gaming bloedserieus: de gigant heeft in totaal meer dan negentig games in ontwikkeling bij zowel eigen als externe studio’s. Wat de streamingdienst betreft open je hun dienst in de toekomst net zo goed voor het kijken van films en series als het spelen van videogames.

Netflix gaat voor games met Grand Theft Auto

Niet voor niets zei de CEO van Netflix in 2019 al dat niet HBO Max maar Fortnite hun grootste concurrent is. Elke minuut dat jij gamet is immers een minuut dat je niet een Netflix-titel aan het streamen bent.

Die gaming-ambities zijn verre van toekomstmuziek. Terwijl we allemaal uitkijken naar GTA 6 heeft Netflix namelijk ook klassiekers in huis gehaald waar je U tegen zegt: iedereen met een Netflix-abonnement kan nu drie Grand Theft Auto-games spelen.

GTA III, Vice City en San Andreas gratis beschikbaar

Dan hebben we het over GTA III, Vice City en San Andreas. Virtuele werelden waar je met gemak tientallen uren in rond kunt rennen, racen en knallen, met iconische soundtracks. Heerlijk!

Bovendien kun je al die games nu ‘gratis’ spelen. Althans, je Netflix-abonnement is genoeg, je hoeft niet extra te betalen voor het spelen van de games die de streamingdienst aanbiedt.

Toch is het ietwat onduidelijk hoe je er gebruik van maakt, want abonnees associëren de dienst logischerwijs nog steeds vooral met het kijken van films en series.

Zo download je de games gratis op iOS en Android

Je kunt de GTA-games op de volgende manier gratis downloaden en spelen met je Netflix-abonnement:

  1. Open de App Store (iOS) of Play Store (Android) op je smartphone of tablet
  2. Zoek naar de Netflix-app en open de pagina die daarbij hoort
  3. Klik op ‘meer van deze ontwikkelaar’ of ‘meer van Netflix’
  4. Nu heb je een overzicht van alle games die Netflix aanbiedt, waaronder dus GTA III, Vice City en San Andreas
  5. Kies je game, klik op ‘installeren’, en spelen maar!

De App Store en Play Store weten dus dat je een abonnement hebt, dus zolang je de games via de Netflix-pagina downloadt zit je goed. Je kunt in dit geval de GTA’s ook los aanschaffen, maar dat zijn echt losse app-pagina’s in de App Store en Play Store.

Je weet zeker dat je goed zit als een app-icoontje in de Store het N’etje van Netflix heeft:

Netflix games Play Store App Store GTA
(Afbeelding: Apple)

Scrol vooral naast de GTA-games ook even het verdere game-aanbod op iOS en Android door, want het zal je verbazen hoeveel ijzersterke titels Netflix gewoon ‘gratis’ aanbiedt. Denk aan het geprezen Into the Breach, Dead Cells, of de klassieker World of Goo!

Directe links naar de games

Geen trek in al die stappen en wil je direct naar de pagina’s van de nieuwe GTA’s? Here you go:

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.