Coen Grutters
Coen Grutters Televisie 15 dec 2023
Leestijd: 4 minuten

Dit kost een nacht bij alle B&B Vol Liefde 2024-deelnemers

Gisteren werden de kandidaten van B&B Vol Liefde 2024 voorgesteld. Maar wat kost een nachtje in hun bed & breakfasts eigenlijk?

Terwijl sommigen nog proberen af te kicken van de zweverige Walter, bikkelharde Petri en spirituele Joy, maakt de rest van Nederland zich alweer op voor het komende seizoen.

B&B Vol Liefde

Wel duurt het nog een half jaar voordat we alle deelnemers op beeld zien flirten, sjansen en dansen. Het is nu eerst aan de beurt aan de briefschrijvers, die voor minstens zoveel vermaak kunnen zorgen in het programma, getuige bijna alle kandidaten die afgelopen seizoen bij Walter de revue zijn gepasseerd.

B&B Vol Liefde 2024 deelnemers kandidaten
Alle kandidaten van komend seizoen. (Afbeelding: RTL)

We weten al hoeveel geld je uit je portemonnee moet vissen om een tantra-nachtje door te brengen in de B&B Vol Liefde van onze Franse vriend en de andere bed & breakfasts van het 2023-seizoen. Maar hoe zit het met de kandidaten van 2024?

Prijs van een nachtje in de B&B Vol Liefde 2024

Hieronder vertellen we je hoeveel geld je minimaal kwijt bent aan een nachtje tukken in de B&B’s van het komende seizoen. In elke bed & breakfast zoeken we de goedkoopste kamer voor twee volwassenen.

1. Hotel Castell d’Emporda van Albert – Spanje

Castell d'Empordà Albert B&B Vol Liefde
(Afbeelding: Castell d'Empordà)

We beginnen met de 63-jarige Albert. In Spanje runt hij geen simpele B&B, maar een veertiende eeuws kasteel dat is omgetoverd tot hotel met 57 kamers. Deze zijn vanaf de lente van 2024 weer te boeken. Een enkel nachtje in mei kost je (op doordeweekse dagen) 189 euro.

2. Iris Villas van Iris – Griekenland

Iris villas
(Afbeelding: Iris Villas)

De 57-jarige Iris verhuurt in het Griekse Spartós drie appartementen. Deze zijn allemaal geschikt voor vier personen en een nachtje in haar B&B Vol Liefde kost je afhankelijk van de kamer 110, 120 of 140 euro. Wel moet je minimaal, twee nachten boeken. Ga je alleen, dan krijg je 5 euro per nacht korting.

3. Can Companys van Mike – Spanje

B&B Vol Liefde 2024 Mike Can Companys
(Afbeelding: Can Companys)

Terug naar Spanje, waar de Mike vijf jaar geleden de boerderij van zijn ouders overnam en hier nu een B&B genaamd Can Companys runt. Via Booking.com is op z’n vroegst in juni een minimum van vier nachten te boeken. Dit kost 2.128 euro, oftewel 532 euro per nacht.

4. B&B Casa del Bosco van Henriette – Italië

B&B Casa del Bosco B&B Vol Liefde Henriette
(Afbeelding: Casa del Bosco)

Henriette is helemaal verknocht aan Italië, waar ze haar B&B Vol Liefde genaamd Casa del Bosco runt. Prijzen zijn niet eenvoudig te vinden, maar via AirB&B kunnen we een kamer boeken in mei. Dit kost 199 euro voor twee nachten en dus een kleine 100 euro per nacht.

5. B&B Vol Liefde van Robert Jan – Schotland

Van het zonnige Italië naar het mistige Schotland, waar de 57-jarige Robert Jan een B&B Vol Liefde is begonnen. Het betreft een oude jachtlodge in de plaats Invergordon. Helaas kunnen we online geen prijzen vinden.

6. Le Mouton Perdu van Anja – Frankrijk

Le Mouton Perdu B&B Vol Liefde Anja Frankrijk
(Afbeelding: Le Mouton Perdu)

In Frankrijk woont de 70-jarige Anja. Ze is eigenaresse van Le Mouton Perdu, een knusse bed & breakfast waar je voor 73 euro inclusief ontbijt kunt overnachten.

7. Toekomstige B&B Vol Liefde van Roland – Hongarije

De 59-jarige Roland runde jarenlang een B&B in Hongarije. Deze deed hij van de hand om in hetzelfde land opnieuw te beginnen. Daar waar nu nog enkel een hutje op de hei staat, wil hij een waar paradijs bouwen. We zijn benieuwd wat een nachtje bij hem gaat kosten als het af is.

8. Le Couderc van Suzanne – Frankrijk

Le Couderc Naturistencamping Suzanne B&B Vol Liefde
(Afbeelding: Facebook / Le Couderc)

Zo’n 11 jaar lang stond de 58-jarige Suzanne aan het hoofd van naturistencamping Le Couderc. Het is een familiebedrijf waar je kampeerplekken, tenten en chalets kunt huren. De goedkoopste tent is de Amazonetent, die je in het laagseizoen voor 217 euro per week huurt. Per nacht komt dat neer op iets meer dan 36 euro.

9. Moulin de Lacombe van Thijz – Frankrijk

Moulin de Lacombe Thijz B&B Vol Liefde
(Afbeelding: Moulin de Lacombe)

Bij de 64-jarige Thijz (nee, dat is geen spelfout) kun je een kampeerplek huren of een kant-en-klare tent boeken. Een ingerichte tent voor twee personen kost je 518 euro per week. Dat is iets meer dan 86 euro per nacht.

10. Parsons Hilltop Safari Camp van Mirjam – Zuid-Afrika

Parsons Hilltop Safari Camp B&B Vol Liefde Mirjam
(Afbeelding: Parsons Hilltop Safari Camp)

Iets verder van huis runt de 52-jarige Mirjam een high-end lodge in het Krugerpark. In 2024 kost een nachtje in een luxe, tweepersoons safaritent 7.152 Zuid-Afrikaanse rand per nacht. Omgerekend is dat 359 euro.

11. B&B Vol Liefde van Arno – Frankrijk

We eindigen in Frankrijk, bij de 46-jarige Arno. Op dit moment is er één gastenkamer die hij verhuurt, maar de handige Harry bouwt er nu zelf meerdere bij. Helaas konden we zijn bed & breakfast online niet vinden en dus blijven we je ook zijn tarieven schuldig.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.