Coen Grutters
Coen Grutters Elektrische fiets 15 dec 2023
Leestijd: 2 minuten

De goedkoopste fatbike van Nederland is nu extra betaalbaar

De fatbike overspoelt het Nederlandse fietspad. Vooral bij de jeugd is dit type elektrische fiets erg populair. De meeste jongeren hebben echter geen portemonnee zo dik als de wielen van de door hen geliefde e-bike.

Gelukkig is de goedkoopste fatbike van Nederland zelfs met het minimumloon per 1 januari 2024 goed te betalen. Nu wordt er ook nog eens extra korting gegeven. Maakt dat het een onweerstaanbare deal?

Goedkoopste fatbike van Nederland

We hebben het over de Windgoo B20, een opvouwbare elektrische fiets die op Bol.com omschreven wordt als fatbike. Twijfelachtig, aangezien de e-bike niet de dikke banden heeft die je vaak ziet bij veel andere fietspadpiraten.

Windgoo B20 goedkoopste fatbike e-bike elektrische fiets
(Afbeelding: Windgoo)

Afijn, we zullen de elektrische fiets – omwille van het gunstige prijskaartje – het voordeel van de twijfel geven en als fatbike zien. Op Bol.com wordt 499 euro voor de e-bike gevraagd, maar op de Windgoo-site wordt de tweewieler nu met extra korting aangeboden, waardoor je de fiets al voor 470 euro oppikt.

Legale e-bike

De Windgoo B20 is een mini-elektrische fiets, zoals het merk de compacte fatbike omschrijft. Een mini-fiets met een mini-prijs, maar ook een mini-actieradius. Met zijn 6 Ah-accu komt de e-bike 23 tot 26 kilometer ver. Voor 40 euro meer koop je de fiets met een 7,5 Ah-batterij, waarmee de actieradius met enkele kilometers groeit. Volgens de website levert de 250 W-motor in Nederland enkel trapondersteuning en niet boven de 25 kilometer per uur, wat het een straatlegale fatbike maakt.

Windgoo B20 goedkoopste fatbike e-bike elektrische fiets
(Afbeelding: Windgoo)

Het model is wellicht niet zo stoer als de goedkoopste fatbike van Amazon of zo stijlvol als de Nederlandse Phatfour, maar hij is wel een stuk praktischer. De Windgoo B20 kun je namelijk gemakkelijk opvouwen waarna je de e-bike zelfs in de kleinste kofferbak kunt proppen.

Review van de elektrische fiets

Maar is het wat? Als we de YouTube-review van Gadget Crunch mogen geloven wel. “Zijn compacte formaat is buitengewoon indrukwekkend”, stelt Jay Mather over de fatbike, de man achter het YouTube-kanaal. Daarnaast vindt hij de bouwkwaliteit fantastisch.

Ook is hij te spreken over de ledstrip die over de lengte van de stuurstang loopt en het achterlicht dat eveneens in het frame van de e-bike zit verwerkt. Hoewel datzelfde frame geen dempers huisvest, is het volgens de YouTuber een verrassend comfortabele elektrische fiets. Hmm, de goedkoopste fatbike van Nederland klinkt lang zo gek nog niet.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.