Noah Korevaar
Noah Korevaar Films & Series 19 sep 2022
Leestijd: 3 minuten

Marvel-held speelt seriemoordenaar in nieuwe true crime-serie Netflix

Netflix heeft een Marvel-held ingeschakeld om één van de meest beruchte seriemoordenaars aller tijden te spelen. Maak kennis met Dahmer – Monster: The Jeffrey Dahmer Story.

Evan Peters is Quicksilver. Sterker nog, hij is één van de weinige X-Men die al de overstap heeft gemaakt naar het Marvel Cinematic Universe (MCU) van Disney.

Evan Peters: van Marvel naar Netflix

We leerden zijn superheld kennen in films als X-Men: Days of Future Past en X-Men: Apocalypse. Films die officieel buiten het huidige MCU vallen. Toch wist Marvel Studios middels een slinkse cameo het personage alsnog in WandaVision te proppen.

Evan Peters heeft sindsdien niet zitten wachten naast de telefoon tot Marvel opnieuw een rolletje voor hem heeft. De 35-jarige acteur krijgt binnenkort namelijk zijn eigen serie bij Netflix.

Dit keer is hij geen fictieve superheld, maar speelt hij een seriemoordenaar die we allemaal kennen. Dan hebben we het over Jeffrey Dahmer, één van de meest beruchte seriemoordenaars aller tijden. Tussen 1978 en 1991 vermoordde hij zeventien mensen. Dat is al verschrikkelijk genoeg, maar necrofilie en kannibalisme maken het plaatje nog gruwelijker.

Marvel-held speelt seriemoordenaar in nieuwe true crime-serie Netflix Jeffrey Dahmer Monster
📺 Evan Peters als Jeffrey Dahmer (Afbeelding: Netflix)

The Jeffrey Dahmer Story

Diezelfde seriemoordenaar gaat Evan Peters spelen in Dahmer – Monster: The Jeffrey Dahmer Story, een nieuwe true crime-serie van Netflix uit de koker van Ryan Murphy. De producent achter Ratched, American Horror Story en… Glee.

Van Glee naar een seriemoordenaar, de man kan het allemaal. De nieuwe Original komt al uit op 21 september. Zeer binnenkort dus!

De streamingdienst belooft een andere insteek dan dat je gewend bent van series en boeken over seriemoordenaars. In plaats van te focussen op de gruwelijke details van zijn moorden, verkent deze nieuwe Original vooral de omstandigheden die ertoe geleid hebben dat Dahmer een monster werd. Of was hij altijd al een monster?

Netflix vat het zelf nog even voor je samen: “De show verkent de de achtergestelde slachtoffers en hun gemeenschappen die getroffen zijn door het systematische racisme en institutioneel falen van de politie waardoor een van Amerika’s meest beruchte seriemoordenaars onder hun neus zijn moorddadige spree kon voortzetten.”

Kippenvel

Een uitdagende rol dus, want het gaat hier niet om een documentaireserie. De eerste volledige trailer voor Dahmer – Monster: The Jeffrey Dahmer Story belooft in ieder geval veel goeds. Evan Peters is geen Quicksilver meer. De beste man is helemaal in de huid van Dahmer gekropen, met al het kippenvel van dien.

Twee series?

Ben je toch meer van de documentaires in plaats van nagespeelde gebeurtenissen? Ook dan heeft Netflix een veelbelovende serie voor je klaarstaan. Op 7 oktober kun je opnieuw in de wereld van Jeffrey Dahmer duiken. Dan komt namelijk op dezelfde streamingdienst Conversations with a Killer: The Jeffrey Dahmer Tapes uit.

Daarin laat Netflix onder andere nooit eerder uitgebrachte opnames van gesprekken tussen de seriemoordenaar en zijn advocaten horen. Ondertussen al trek in meer true crime? We hebben een lijstje met de beste Netflix-docu’s uit het genre klaarstaan. Of lees misschien wel het beste boek over Dahmer ooit geschreven: The Shrine of Jeffrey Dahmer.

Marvel-held speelt seriemoordenaar in nieuwe true crime-serie Netflix Jeffrey Dahmer Monster
📺

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.