Alrik de Jong
Alrik de Jong Films & Series 11 jul 2023
Leestijd: 2 minuten

James Bond-icoon scoort Netflix-hit met gênant slechte film

Of het komkommertijd is op Netflix of dat de collectieve smaak achteruit gaat, weten we niet. Feit is dat The Out-Laws de wereldwijde nummer 1-hit is op het streamingplatform. Maar alleen vanwege James Bond-icoon Pierce Brosnan ga je natuurlijk toch even kijken. Je wil toch even weten hoe deze film door de ballotage is gekomen.

Met de nodige hulpmiddelen bij de plaatselijke coffeeshop of smartshop is het bovendien een dolkomisch beeld om de ooit zo gelikte James Bond in een tenenkrommend slechte komedie te zien. Sommige films zijn zo slecht dat ze cult zijn geworden. Denk daarbij aan Sharknado en Left Behind. Wellicht hoort The Out-Laws ooit ook in dat rijtje.

Nummer 1-hit The Out-Laws op Netflix

Goed, het plot in het kort. Als de bank van manager Owen enkele dagen voor zijn bruiloft wordt overvallen, wijst al het bewijs, ongemakkelijk genoeg, naar zijn aanstaande schoonfamilie. Maar zijn de zogeheten Ghost Bandits echt zijn nieuwe familieleden?

Aan de cast van The Out-Laws ligt het niet. Adam DeVine (Modern Family) speelt bankmanager Owen en Nina Dobrev (Love Hard) speelt zijn aanstaande. En zijn toekomstige schoonouders worden gespeeld door Pierce Brosnan (James Bond) en Ellen Barkin (Fear and Loathing in Las Vegas, Ocean’s Thirteen). Er is niet bezuinigd, alleen Pierce Brosnan kreeg al 5 miljoen dollar voor deze film. Maar misschien had Netflix iets beter kunnen nadenken over regisseur Tyler Spindel en schrijvers Evan Turner en Ben Zazove.

James Bond-icoon of niet, de film is tenenkrommend

Oké, het is misschien makkelijk roepen vanaf de zijlijn. En The Out-Laws is hoe je het ook wendt of keert al dagenlang de best bekeken film op Netflix, volgens data van FlixPatrol. Maar daarmee is alles ook gezegd.

james bond, pierce brosnan, the out-laws, netflfix, adam devine
Adam DeVine, Nina Dobrev, Ellen Barkin en Pierce Brosnan in The Out-Laws (Afbeelding: Netflix)

Op Rotten Tomatoes scoort de film met de inmiddels grijze en besnorde James Bond-icoon Pierce Brosnan 23% onder filmrecensenten en 44% onder het publiek. Voor de duidelijkheid: dat is bedroevend.

‘Zo slecht dat je moet kijken’

“Met een goed geweten kan ik deze rotzooi in geen enkel geval aanraden”, schrijft John Serba van Decider. “The Out-Laws is een komedie die zo slecht en geesteloos is dat hij het bijna verdient om gezien te worden. Al was het maar om een antwoord te vinden op de eeuwenoude vraag hoe zulke slechte films gemaakt kunnen worden”, tekent Brian Viner van Daily Mail vilein op. Bekijk hier het volledige overzicht van de recensies. IMDb geeft een 5,4 uit 10.

Maar oordeel vooral zelf: The Out-Laws is nu te streamen op Netflix. En volg hier de strijd om de nieuwe James Bond.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.