Alrik de Jong
Alrik de Jong Films & Series 15 aug 2022
Leestijd: 4 minuten

10 van de 100 slechtste films ooit volgens Rotten Tomatoes

Filmrecensiewebsite Rotten Tomatoes heeft een interessante lijst met de 100 slechte films ooit. We delen onze persoonlijke top 10.

Sommige films zijn zo slecht, dat ze daardoor een cultstatus verwerven. Sharknado is daar een goed voorbeeld van. Nicolas Cage is zelfs een meester geworden binnen dit genre. Die is dankzij een rits films met absurde en lege plots een van de grootste cultacteurs van Hollywood.

De slechtste films ooit volgens Rotten Tomatoes

Er is dus een top 100 slechtste films ooit, volgens de percentages van Rotten Tomatoes. Op deze filmrecensiewebsite geven recensenten de film een voldoende of onvoldoende. Hoe meer voldoendes, des te hoger het percentage. In deze top 100 variëren de percentages tussen de 0% en 7%. Ter vergelijking: de lege en laag beoordeelde Netflix-film The Gray Man scoort al 46%. Onze top 10 binnen deze top 100 op een rij.

1. Left Behind (2014)

Laten we dan direct maar beginnen Nicolas Cage, die een aantal keer terug te vinden is in de top 100 slechtste films ooit. Left Behind gaat over piloot Rayford Steele en zijn dochter Chloe. Ze moeten zien te overleven wanneer alle christenen in de hemel worden opgenomen.

left behind, slechtste films ooit, rotten tomatoes

Score op Rotten Tomatoes: 0%
Consensus van de recensenten: ‘Als een sprinkhanenplaag heeft Left Behind de ooit zo trotse filmografie van Nicolas Cage in één klap verwoest.’

2. Superbabies: Baby Geniuses 2 (2004)

Peuters gebruiken hun speciale vaardigheden om te voorkomen dat een mediamagnaat (Jon Voight) de geest van kinderen verandert.

Superbabies Baby Geniuses 2, slechtste films ooit, rotten tomatoes

Score op Rotten Tomatoes: 0%
Consensus van de recensenten: ‘Een verrassend gebrek aan smaak doordringt Superbabies: Baby Geniuses 2. Het vervolg van deel 1 biedt verder bewijs dat slechte grappen nog steeds niet grappig zijn als ze uit de mond van baby’s komen.’

3. Gotti (2018)

Net als Nicolas Cage komt ook John Travolta een paar keer terug in de top 100 slechtste films ooit. Zo vind je de film Staying Alive (1983) terug in de lijst, het dramatische vervolg op Saturday Night Fever. Maar voor Gotti: In the Shadow of My Father hebben recensenten écht geen goed woord over. De film vertelt het waargebeurde verhaal van de familie Gotti. John Gotti was hoofd van de maffiafamilie Gambino, dat in zijn tijd de grootste en machtigste misdaadorganisatie van Amerika was.

gotti, john travolta, slechtste films ooit, rotten tomatoes

Score op Rotten Tomatoes: 0%
Consensus van de recensenten: ‘Vergeet deze film.’

4. 3 Strikes

Robert Douglas komt net uit de gevangenis en moet er alles aan doen om te voorkomen dat hij teruggaat. Dat is het wel zo’n beetje.

3 Strikes, slechtste films ooit, rotten tomatoes

Score op Rotten Tomatoes: 0%
Consensus van de recensenten: ‘De film mist richting en is op geen enkele manier grappig, terwijl het wel zo bedoeld is.’

5. Mac and Me (1988)

De best scorende film in de top 100 slechtste films ooit is Mac and Me. Een jong buitenaards wezen, gescheiden van zijn familie en gestrand op aarde, vindt vriendschap met een jongen in een rolstoel.

Mac and Me, slechtste films ooit, rotten tomatoes

Score op Rotten Tomatoes: 7%
Consensus van de recensenten: ‘Armoedige imitatie van E.T. en één grote commercial voor McDonald’s en Coca-Cola.’

6. Jack and Jill (2012)

We houden hier op de redactie van romcoms, hoe zoetsappig of contextloos ze ook zijn. Maar er zijn grenzen, en Jack and Jill bevindt zich daaronder. Jack Sadelstein, een succesvolle reclamebons in Los Angeles met een prachtvrouw en kinderen, is elk jaar voor één ding bang: het Thanksgivingbezoekje van zijn tweelingzus Jill. Zowel de broer als zus worden door Adam Sandler gespeeld. Katie Holmes speelt de echtgenote van Jack. En Al Pacino speelt zichzelf.

jack and jill, slechtste films ooit, rotten tomatoes

Score op Rotten Tomatoes: 3%
Consensus van de recensenten: ‘Op geen enkel niveau aan te bevelen, ondanks Al Pacino die zichzelf speelt.’

7. House of the Dead (2003)

Er bestaan veel slechte horrorfilms, waaronder veel zijn uitgegroeid tot cultklassiekers. Maar House of the Dead, gebaseerd op het Sega-computerspel The House of the Dead uit 1996, verdient het niet om cultklassieker genoemd te mogen worden.

house of the dead, 2003

Score op Rotten Tomatoes: 3%
Consensus van de recensenten: ‘Een slappe, onsamenhangende, hersenloze puinhoop. Wekt een onbedoelde lach op.’

8. Dark Crimes (2016)

Tussen de slechtste films ooit vinden we ook Jim Carrey terug. In Dark Crimes speelt hij een uitgerangeerde Poolse detective die een oude zaak wil oplossen. Gebaseerd op een waargebeurd nieuwsverhaal dat in 2008 is gepubliceerd in The New Yorker.

dark crimes, jim carrey

Score op Rotten Tomatoes: 0%
Consensus van de recensenten: ‘Saaie, onaangename thriller die er niet in slaagt om het meeslepende waargebeurde verhaal en een toegewijde Jim Carrey-uitvoering zelfs maar in bescheiden rillingen te verwerken.’

9. Dark Tide (2012)

In 2004 won ze al eens de dubieuze Razzie Award voor haar rol als Catwoman in de gelijknamige film. Maar nog veel dramatischer was Dark Tide. Ze speelt een duikinstructrice die wordt aangevallen door een witte haai, waarbij ze een mede-duiker verliest. Een jaar later belandt ze opnieuw tussen de haaien, als ze een rijke zakenman op zoek naar avontuur begeleidt.

Dark Tide, halle berry, slechtste films ooit, rotten tomatoes

Score op Rotten Tomatoes: 0%
Consensus van de recensenten: ‘Armoedig plot zonder diepgang.’

10. Speed 2

De originele film Speed was al een grensgeval, maar daarin had je tenminste nog Keanu Reeves. In Speed 2 werd de bus vervangen door een speedboot en Keanu Reeves door Jason Patric.

speed 2

Score op Rotten Tomatoes: 4%
Consensus van de recensenten: ‘Deze film blijft ver achter bij zijn voorganger, dankzij lachwekkende dialogen, dunne karakterisering, een voorspelbaar plot en actiescènes die geen opwinding opwekken.’

Bekijk hier de volledige top 100 slechtste films ooit. Om positief af te sluiten: check ook dit elftal aan Netflix-films met een 100% score op Rotten Tomatoes.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.