Thomas Aalderink
Thomas Aalderink Sport 1 feb 2022
Leestijd: 4 minuten

Blijft Jake Paul boksen tegen UFC-oudjes of wordt het MMA met Khabib?

Er zijn maar weinig mensen die tegelijkertijd zo gehaat en zo geliefd zijn als Jake Paul. De Youtuber verdrinkt in het geld en heeft lak aan alles. Hij doet gewoon waar hij zin in heeft en, eerlijk is eerlijk, vaak is hij er ook nog goed in. Dat geldt zeker voor zijn carrièrepad als vechtsporter, maar welke afslag gaat hij nu nemen?

Wat begon als een stunt is inmiddels een beetje uit de hand gelopen. Op 25 augustus 2018 stond Jake Paul voor het eerste in de ring. Hij stond daar in het voorprogramma van zijn broer Logan Paul, die inmiddels ook vol in de vechtsport zit. In Manchester namen de gebroeders Paul het op tegen mede-Youtuber KSI en diens broer. Het hoofdgerecht werd een gelijkspel, maar de jongste Paul telg won via een TKO.

De opmars van Jake Paul

Jake Paul had de smaak te pakken en stond in 2019 en 2020 nogmaals in de ring Opnieuw met succes. YouTuber AnEsonGib ging in de eerste ronde tegen het canvas. Professioneel basketballer Nate Robinson hield het een ronde langer vol, maar liep ook tegen een knock-out aan. Jake Paul bleef ongeslagen, maar had nog niet echt iets bewezen. Het werd tijd voor serieuzere tegenstanders.

Mayweather sloeg Logan Paul knock-out (maar dat heb je waarschijnlijk gemist)

Die kwamen er in de vorm van UFC-veteranen Ben Askren en Tyron Woodley, maar ook zij konden Jake Paul niet trakteren op zijn eerste nederlaag. Tyron Woodley verloor zelfs twee keer van de YouTuber. Toch wordt er nog steeds getwijfeld aan het talent van Jake Paul. Zo gingen er de nodige geruchten dat de gevechten vooropgezet waren. Inmiddels heeft Paul een record van 5-0 (waarvan vier knock-outs), maar er wordt dus nog steeds aan hem getwijfeld.

van Conor McGregor tot Mike Tyson

Hoe gaat Jake Paul daar verandering in brengen? Er zijn genoeg opties. Hij kan het proberen door de ingezette lijn door te zetten. Blijven boksen tegen grote namen zorgt voor veel aandacht en, ook niet onbelangrijk, mega inkomsten. Opties zijn er zeker. Zo is UFC-legende Anderson Silva aan het boksen geslagen en wordt ook de legendarische Mike Tyson genoemd als mogelijke tegenstander.

Naast deze veteranen passeren ook andere namen de revue. Denk aan Conor McGregor. De voormalig UFC-kampioen en Jake Paul zijn allesbehalve vrienden. Vooral de YouTuber doet regelmatig zijn best om McGregor uit de tent te lokken. Misschien moet deze strijd gewoon uitgevochten worden in de ring. De Ier lijkt zich echter eerst te willen focussen op een comeback in de UFC.

UFC-vechters en Tommy Fury

McGregor is overigens niet de enige actieve UFC-vechter die genoemd wordt. Ook Nate Diaz en Jorge Masvidal staan op menig lijstje. Eerstgenoemde lijkt de grootste kanshebber aangezien diens contract bij de UFC bijna afloopt. Toch komt misschien wel de meest interessante tegenstander uit een andere hoek.

We hebben het dan over Tommy Fury. Deze ongeslagen Love Island-ster staat inmiddels op zeven boksoverwinnigen. Jake Paul zou het eerder al tegen hem opnemen, maar het halfbroertje van Tyson Fury moest afhaken door een blessure. Dit gevecht is nog steeds een optie, al liet Jake Paul onlangs weten dat Fury zijn kans gemist heeft.

Overstap naar MMA

De rollen kunnen echter omgedraaid gaan worden. In plaats van UFC-vechters die de bokshandschoenen oppakken, kan ook Jake Paul de overstap naar MMA maken. De YouTuber heeft al vaker aangegeven dat hij daar open voor staat. Dit zal nog niet in de UFC zijn, maar andere partijen als Bellator en PFL hebben al interesse getoond.

Deze organisaties zijn echter niet concreet geworden. Khabib Nurmagomedov wel. De voormalig UFC-kampioen is zijn eigen MMA-competitie begonnen: Eagle Fighting Championship. Ook de Nederlander Tyrone Spong staat daar onder contract. Khabib mikt echter op nog meer grote namen en heeft ook Jake Paul benaderd.

Jake Paul vs Khabib Nurmagomedov

Of de Youtuber ingaat op die uitnodiging is echter nog onzeker. Jake Paul heeft laten weten zich nu nog te willen focussen op het boksen. Vooral een partij tegen UFC-legende Anderson Silva ziet hij wel zitten. Toch laat hij de deur naar Khabib wel op een kier staan. Over hoe deze deur verder geopende kan worden is Jake Paul heel eerlijk: met een flinke zak geld.

Dit is hoe bizar veel Conor McGregor per seconde verdient in de octagon

Een overstap naar de MMA-organisatie van Khabib lijkt dan ook nog ver weg. Volgens Jake Paul heeft Eagle Fighting Championship niet de financiële middelen om aan zijn vraagprijs van 25 à 35 miljoen dollar te voldoen. Hij lijkt echter wel een uitzondering te willen maken, maar dan moet Khabib uit zijn pensioen komen en het zelf tegen Jake Paul opnemen. Die kans lijkt echter nihil.

Wat gaat Conor McGregor doen?

Wat Jake Paul uiteindelijk gaat doen, zal de tijd ons leren. Tot het zo ver is houden we de ontwikkelingen nauwlettend in de gaten. Niet alleen wat betreft Jake Paul, maar ook andere vechters zoals Conor McGregor. Alle mogelijke opties die de Ier heeft, kun je hier vinden.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.