Alrik de Jong
Alrik de Jong Films & Series 1 feb 2022
Leestijd: 3 minuten

Wat liet Mando voor Grogu maken in The Book of Boba Fett?

Dit artikel over The Book of Boba Fett, Mando en Grogu (aka Baby Yoda) bevat SPOILERS. Stop met lezen als je de meest recente aflevering (Chapter 5) van de Star Wars-serie op Disney+ nog niet hebt gezien.

In The Mandalorian seizoen 2 dook de bij fans zo geliefde premiejager Boba Fett op, en niet veel later werd bekend dat hij een standalone serie zou krijgen. Je kon er vergif op innemen dat Din Djarin (aka Mando) en vooral Grogu weer zouden verschijnen in deze show.

Chapter 5: Return of the Mandalorian

Welnu, in Chapter 5 was dat al deels al het geval. Deze heerlijke aflevering, die niet voor niets een 100% score op Rotten Tomatoes heeft, staat bol van de referenties naar oude Star Wars-films en is verguld in beskar door de terugkeer van Mando. De aflevering opent met Klatooinian-slagers, waarvan Mando er een paar afslacht. Je ziet hem voor het eerst vechten met de Darksaber, die hij tijdens een gevecht van Moff Gideon wist te veroveren in The Mandalorian seizoen 2.

mandalorian, darksaber, the book of boba fett, grogu, beskar
Din Djarin met de Darksaber in The Book of Boba Fett (Afbeelding: Disney+)

In Chapter 5 van The Book of Boba Fett wordt verder duidelijk dat Mando zijn vriend Grogu wil bezoeken. Grote kans dus dat we Baby Yoda sneller terugzien dan verwacht.

De speer van beskar

Na het volgen en doden van een premiedoelwit, levert Mando in Chapter 5 het hoofd van het doelwit af in ruil voor een routebeschrijving naar een Mandalorian-toevluchtsoord. Daar treft hij de Mandaloriaanse krijgers Armorer en Paz Vizsla, die je nog kent uit The Mandalorian seizoen 2.

beskar, grogu, baby yoda, mando, din darjin, book of boba fett
Het beskar presentje voor Baby Yoda (Afbeelding: Disney+)

Na hun bespreking en inspectie van de Darksaber spreekt de Armorer met Mando over zijn speer van beskar. Deze kreeg hij nadat jedi Ahsoka Tano in aflevering 13 van The Mandalorian Morgan Elsbeth wist te verslaan.

Wat liet Mando voor Grogu maken?

De Armorer toont zichtbare afkeer van het wapen en legt Mando uit dat beskar uitsluitend is gemaakt voor bepantsering, niet voor wapens. Ze biedt aan om de speer om te smeden tot iets anders naar keuze. Na enig aandringen van de Armorer komt Din Djarin op het idee om een presentje voor Grogu te laten maken.

De grote vraag: wat is het? Want in de aflevering zit het presentje ingepakt in een doek. Ondanks dat de Armorer het geen goed idee vindt om Grogu te storen in zijn jedi-training, maakte ze toch het presentje van beskar. Afgaande op de meest gelezen fantheorieën lijkt er een pantser te zijn gemaakt voor Baby Yoda. En aangezien het presentje de vorm heeft van het hoofd van het geliefde groene wezentje, is het aannemelijk dat het om een helmpje gaat. Hoe cool zou dat zijn?

baby yoda, beskar, grogu, mando, mandalorian, the book of boba fett
Grogu met de bal van beskar in The Mandalorian (Afbeelding: Disney+)

Een andere theorie is dat Mando een kleine zilveren bal van beskar heeft laten maken. Laat de tranen maar komen, want deze stond centraal in een van de meest vertederende scènes met Grogu en Din Djarin in The Mandalorian. Een dergelijke bal bleef het groene wezentje maar losschroeven van een hendel in de Razor Crest, maar Mando kon niet boos worden op zijn groene vriend.

Baby Yoda in The Book of Boba Fett?

Goed, het blijft vooralsnog bij speculeren. Eerst maar eens zien dat Grogu aka Baby Yoda überhaupt terugkeert in The Book of Boba Fett, al zou het wel heel sadistisch zijn van Disney+ om dit na de afgelopen aflevering te laten. Deze week verschijnt Chapter 6, vermoedelijk zien en weten we dan al meer.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.