Martin de Coninck
Martin de Coninck Crypto 1 feb 2022
Leestijd: 2 minuten

De simpele rekensom van Bukele: ‘Bitcoin gaat gigantisch stijgen’

Bitcoin naar 100k, we wisten het allemaal zeker. De grootste crypto zou deze mijlpaal nog in het laatste kwartaal van 2021 aantikken. Het liep anders, maar hoe ziet de toekomst eruit?

De mooie voorspellingen kwamen niet uit. Integendeel, de Bitcoin-koers is flink gedaald en ook de eerste maand van het nieuwe jaar bracht weinig soelaas. De neerwaartse trend zette door en het sentiment is nog altijd overwegend bearish, ondanks de lichte opleving van deze week.

Flinke koersval

De Bitcoin-koers viel begin november helemaal terug van net geen 69.000 naar uiteindelijk minder dan 34.000 dollar. Geen misselijke dalen. Op het moment van schrijven schurkt de koers tegen de 39.000 dollar. Start van een nieuwe uptrend of slechts een tijdelijke opleving voordat de kille cryptowinter echt van zich laat spreken?

Hoe dan ook, de president van El Salvador blijft voor 100% achter de cryptocurrency staan. En hij deelde een interessante rekensom, die je kunt interpreteren als overmoed óf boerenslimheid. De toekomst zal het uitwijzen. Daarbij moeten we wel zeggen dat dit natuurlijk op zijn minst een dubieuze president is. En dat hij belang heeft bij een stijgende koers.

‘Enorme stijging Bitcoin kwestie van tijd’

Er is volgens Nayib Bukele, zoals de president van El Salvador heet, geen reden tot zorgen. Onder zijn leiding werd El Salvador het eerste land ter wereld dat Bitcoin als wettig betaalmiddel accepteerde. Inmiddels heeft El Salavdor een grote hoeveelheid aangeschaft voor de nationale schatkist. Iets waar zijn volk overigens niet al te blij mee is, maar dat terzijde.

Volgens Bukele heeft Bitcoin de potentie om in de toekomst een gigantische koersstijging door te maken. “Er zijn wereldwijd meer dan 50 miljoen miljonairs die op een zeker moment allemaal een of enkele Bitcoins willen bezitten”.

Mocht het zover komen, dan is het volgens Bukele onvermijdelijk dat Bitcoin naar astronomische hoogtes stijgt. “Er zullen nooit meer dan 21 miljoen Bitcoins in omloop zijn. Een gigantische stijging is een kwestie van tijd.” De vraag zal aanbod fors gaan overstijgen. Iedereen die een beetje heeft opgelet bij economie weet wat dat kan doen met de koers. Juist ja, opstijgen naar recordhoogtes waarbij zelfs de mijlpaal van 100k verbleekt.

Niet iedereen positief over toekomst Bitcoin-koers

Er zijn ook genoeg experts die roepen dat de correctie nog lang niet voorbij is en dat de Bitcoin-koers nog flink kan dalen in 2022. Carol Alexander, hoogleraar financiën bij de Sussex Universiteit, denkt dat Bitcoin nog een flinke duikeling kan maken tot 10.000 dollar; een scenario waarin alle winsten van de afgelopen anderhalf jaar als sneeuw voor de zon verdwijnen.

Crypto Winter is coming: gaat Bitcoin een jaar als 2018 tegemoet?

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.