Alrik de Jong
Alrik de Jong Films & Series 1 jul 2019
Leestijd: 3 minuten

5 redenen om ‘How To Sell Drugs Online (Fast)’ op Netflix te kijken

Mocht je fan zijn van Sex Education, dan moet je ook zeker even de serie How To Sell Drugs Online (Fast) kijken op Netflix. In dit artikel vertellen we waarom.

‘How To Sell Drugs Online (Fast)’ op Netflix

How To Sell Drugs Online (Fast) is een Netflix-serie die gemaakt is door de Duitse producers Philipp Käßbohrer en Matthias Murmannen wordt sinds 31 mei 2019 uitgezonden op Netflix. Het verhaal gaat over Moritz Zimmermann, een stuntelige tiener die zijn ex-vriendin probeert terug te winnen door te imponeren met het verkopen van XTC. Via het Dark Web breidt zijn imperium snel uit, met alle problematische en hilarische gevolgen van dien. 5 redenen om de serie te kijken.

How to Sell Drugs Online (Fast) | Trailer | Netflix

Moritz’s nerdy days are soon to be over when he decides to launch an online drug business with his best friend, Lenny. Coming May 31. Only on Netflix.

1. Coming of age-genre

Het genre coming of age is razend populair, getuige series als Sex Education en 13 Reasons Why. We kunnen er moeilijk een vinger op leggen, maar blijkbaar willen we met zijn allen weten wat er leeft en speelt onder de nieuwe en voor velen zo moeilijk te bereiken generatie tieners van nu, die is opgegroeid met social media en geavanceerde technologie. Ook in How To Sell Drugs Online (Fast) komen generatieverschillen subtiel naar voren en hebben tieners de wijsheid in pacht. We durven deze Netflix-serie de Duitse Sex Education te noemen, al schept dat misschien te hoge verwachtingen. Wat opvalt is dat de tieners van tegenwoordig over behoorlijk veel acteertalent beschikken. Zou het komen doordat ze zijn opgegroeid met constant een telefooncamera op zich gericht?

2. Nerd als drugverkoper

Net als in Sex Education is ook in How To Sell Drugs Online (Fast) een nerd de grote held. Ditmaal echter niet als sekstherapeut, maar als online drugsverkoper die zich gaandeweg ontpopt tot drugsbaas. Gelukkig verdwijnt zijn ‘onschuldigheid’ niet en die contradictie houdt het verhaal interessant. Maximilian Mundt vertolkt de rol van Moritz Zimmermann op natuurlijke wijze, een betere nerd had niet gecast kunnen worden. Ook de andere personages, zoals zijn terminale vriend en whizzkid Lenny Sander, passen perfect in het plaatje.

3. Goed verhaal, lekker kort

Soms zie je een serie op Netflix met 3 seizoenen van 12 afleveringen van 58 minuten en dan denk je ‘laat maar’. How To Sell Drugs Online (Fast) is een goed verhaal, en lekker kort. Het eerste seizoen bestaat uit zes afleveringen van 30 minuten. Kijkt heerlijk weg.

4. Duits

Ook wel eens leuk: een Duitse Netflix-serie en dan geen detective. Net zoals Narcos (Spaans), Undercover (Deens) en Gomorra (Italiaans) is het Duits in How To Sell Drugs Online (Fast) een verademing naast de massa aan Engelse en Amerikaanse content op Netflix. En ja, Duitsers blijken toch humor te hebben.

5. Lesje Dark Web en social media

De gemiddelde Netflix-kijker weet niet zoveel van het Dark Web. In How To Sell Drugs Online (Fast) krijg je er op speelse wijze meer over te weten. Daarnaast krijg je een lesje social media en dan vooral hoe het onder de tieners van tegenwoordig leeft. De keerzijde van het online geluk wordt belicht, zonder dat er een wijzende vinger aan te pas komt.

Check ook de 5 redenen om documentaire Game of Thrones: The Last Watch te kijken. Deze staat echter niet op Netflix, maar op HBO.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.