Pim Jansen
Pim Jansen Netflix 4 jan 2019

De nieuwe hitserie van Netflix: vulgaire humor in ‘Sex Education’

Gillian Leigh Anderson is een Amerikaans actrice die we kennen als FBI-agent Dr. Dana Scully in The X-Files en detective Stella in het fantastische The Fall. Voor de fans zal het dus wennen zijn om haar in de rol van moeder te zien in Seks Education. Naast haar opvoedkundige taak is ze ook nog eens seksuoloog. Als je dan ook nog weet dat ze een opgroeiende tienerzoon heeft en op seksueel gebied geen blad voor de mond neemt, is het helemaal raak. Hilarisch, maar zeker niet té vulgair, ook al is het minstens bijzonder te noemen als je moeder (beroepsmatig) geïnteresseerd is in je klokkenspel. Inderdaad, bijzonder dus.

De zoon als seksorakel voor zijn vrienden

Otis is de naam van haar zoon, een rol van Asa Butterfield (Enders Game). Net als in elk ander gezin is zoonlief nou niet bepaald gecharmeerd van zijn moeder. De onschuldig bedoelde situaties waar zijn moeder hem in brengt, zorgen ervoor dat hij zich regelmatig schaamt voor haar. Dat zijn moeder seksuoloog is heeft echter ook een keerzijde, hij fungeert daardoor al snel als vraagbaak voor zijn vrienden op seksueel gebied. Een centrale rol is daarbij weggelegd voor Jackson (Kedar Williams-Stirling), een jongen die overloopt van de hormonen. Otis zelf loopt niet echt warm voor seksuele ontdekkingen.

Onbekend talent bij Netflix

Ondanks de sterke cast valt het op dat Netflix juist heeft gekozen voor onbekende acteertalenten. Waar elke andere producent angstig zou zijn om die gok te nemen, weet Netflix dit perfect toe te passen. De topserie Skins liet al eerder zien dat Netflix er geen probleem mee heeft om een hele nieuwe generatie topacteurs te lanceren. Skins was op die manier een bijzonder goede springplank voor de carrières van acteurs zoals Nicholas Hoult en Dev Patel.

Sex Education is vanaf 11 januari beschikbaar op Netflix

Dat Sex Education hoge ogen gaat gooien is duidelijk. De humor is fris en weinig voorspellend. Voorlopig moet je het nog even met de onderstaande trailer doen. Vanaf 11 januari staat het eerste volledige seizoen online en kun je lekker gaan bingen.

Sex Education | Official Trailer [HD] | Netflix

Channeling his Sex Therapist mother, inexperienced teen Otis decides to set up a Sex Therapy clinic at school for the hopeless students of Moordale High. Get ready for love, laughs, lube, and the best time of their lives. Coming January 11, only on Netflix.

Want

Reageer op artikel:
De nieuwe hitserie van Netflix: vulgaire humor in ‘Sex Education’
Sluiten