Alrik de Jong
Alrik de Jong Netflix 3 mei 2019
Leestijd: 2 minuten

5 redenen om uit te kijken naar de Nederlandse Netflix-serie Undercover

We kijken in Nederland massaal naar Netflix, vooral naar buitenlandse series en films. Maar vanaf vandaag, 3 mei om precies te zijn, verschijnt er eindelijk een Nederlandse serie: Undercover.

Undercover: eindelijk een Nederlandse serie op Netflix

Als je op Netflix gaat zoeken naar een Nederlandse serie, ben je lang bezig. Er is namelijk nog geen een te vinden. Op 3 mei komt daar verandering in. Dan gaat de eerste Nederlandse Netflix-serie Undercover in première op de streamingdienst. Om precies te zijn: het is een Nederlands-Belgische coproductie. De serie is op waarheid gebaseerd en gaat over één van de grootste XTC-producenten ter wereld: Ferry Bouman. 5 redenen om uit te kijken naar Undercover.

Frank Lammers en Anna Drijver

De meeste Nederlandse series en films hebben een cast die even voorspelbaar is als. Natuurlijk zie je ook in Undercover de nodige usual suspects, maar de samenstelling van de cast is perfect, vooral omdat er ook veel Belgisch talent meespeelt. verfrissend De cast bestaat onder anderen uit Anna Drijver, Frank Lammers, Elise Schaap, Tom Waes, Kevin Janssens en Huub Smit. We kijken vooral uit naar Anna Drijver als undercoveragente en drugsdealer Frank Lammers, die een behoorlijk overtuigende zachte ‘g’ heeft ontwikkeld.

undercover, frank lammers, nederlandse serie, netflix, xtc, anna drijver

XTC-handel is een actueel onderwerp

Bijna iedereen slikt wel eens een pilletje op een festival, maar weinigen zullen nadenken over de schimmige wereld van de XTC-handel en de drugsproblematiek die het zuiden van ons land al een tijd in de greep houdt. Actueel thema dus, en ook nog eens gebaseerd op een waargebeurd verhaal. XTC-producent Ferry Bouman lijdt een comfortabel leven in een villa op de grens van Nederland en België. Maar dat wordt verstoord door twee undercoveragenten die infiltreren in het leven van Ferry Bouman en zijn vrouw, gespeeld door Elise Schaap.

Setting

De film speelt zich af op een camping met vaste staanplaatsen, een plek waar criminelen onder de radar hun gang kunnen gaan. Dit geeft de serie een uniek karakter, dat zie je in de trailer al. Naast geweld en criminaliteit kun je in Undercover ook de nodige grappige situaties verwachten, zo leggen Frank Lammers en Anna Drijver uit aan tafel bij Pauw.

Nederlandse Narcos

Het wordt wel weer eens tijd voor een goede Nederlandse serie, zoals Penoza. Bovendien kan deze serie veel betekenen voor de toekomst. Bij internationaal succes zal Netflix, dat behoorlijk verdient aan Nederland, wellicht eens wat meer investeren in Nederlandse Netflix Originals. Denemarken is een aantal jaar geleden vanuit het niets op komen zetten met series als The Bridge en Borgen. Wat zou het mooi zijn als we in Nederland en België ook die kant op gaan. De eerste award heeft Undercover in ieder geval al binnen.

Trailer

Bij een goede serie hoort een goede trailer. Nou, dat is bij Undercover een understatement. Spanning, lekkere setting, mooie shots en een vleugje humor. Nu maar hopen dat onze verwachtingen worden waargemaakt.

Undercover | Officiële trailer [HD] | Netflix

Eén van de grootste XTC-producenten in de wereld, Ferry Bouman, leidt een heerlijk leventje in zijn villa op de grens van België en Nederland. Dit verandert echter wanneer twee undercover agenten Boumans territorium betreden en in zijn leven proberen te infiltreren om zijn netwerk op te rollen.

De Nederlandse serie Undercover bestaat uit tien afleveringen en is vanaf 3 mei te bekijken op Netflix.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
5 redenen om uit te kijken naar de Nederlandse Netflix-serie Undercover
Sluiten