Felix Decavel
Felix Decavel Films & Series 18 sep 2022
Leestijd: 3 minuten

House of the Dragon wijzigt cast: zelfde rollen, nieuwe gezichten

Vier protagonisten van House of the Dragon zullen na de vijfde aflevering van het eerste seizoen door andere acteurs gespeeld worden. Game of Thrones deinsde er niet voor terug het hoofd van je favoriete personage (lees: Sean Bean) zonder pardon af te hakken. Ook de prequel lijkt hier kaas van gegeten te hebben.

Geen zorgen, dit artikel bevat geen spoilers. Nou ja, Sean Bean niet meegerekend (onder welke steen leef jij?). Na maandag zijn we voorbij de helft van het eerste seizoen van House of the Dragon geraasd. Ook in Westeros zelf vliegt de tijd en dat is je waarschijnlijk al opgevallen.

Aegon, Viserys Targaryen
Aan hoeveel baby’s per aflevering zitten we nu ook alweer? (Afbeelding: HBO)

Tussen de afleveringen in springt de serie vaak een aantal jaar vooruit, wat voor wind in de zeilen van het verhaal moet zorgen. Niets mis mee, maar toch valt dit in het niet met wat er volgende week op het programma staat.

De nieuwe cast van House of the Dragon

We weten niet precies wat er gaat gebeuren, behalve dan dat er tussen de vijfde en de zesde aflevering een time-jump van ongeveer tien jaar plaatsvindt. Helaas betekent dit ook dat we na maandag afscheid nemen van enkele geliefde gezichten. Wie er van het scherm verdwijnt en daarvoor in de plaats verschijnt, lees je hieronder.

Princess Rhaenyra Targaryen

Jawel, je leest het goed: de fantastische Milly Alcock zal na volgende week niet langer in de huid van Princess Rhaenyra Targaryen te bewonderen zijn. Aangezien de prinses aan het begin van de serie nog een prille tiener is, valt het te begrijpen dat de actrice plaats moet maken voor iemand met meer veren op de hoed.

Nieuwe cast, House of the Dragon
Milly Alcock (jong) en Emma D’Arcy (oud) (Afbeelding: HBO)
Emma-D'Arcy-in-House-of-the-Dragon
Dit is even wennen (Afbeelding: HBO Max)

Haar opvolger? Emma D’Arcy, een Britse die voornamelijk bekendheid heeft verworven door haar rollen in Truth Seekers en Wanderlust. Hopelijk doet ze het in House of the Dragon even goed als haar voorganger.

Alicent Hightower

Ook de vervreemde vriendin van Rhaenyra moet eraan geloven. Niet verwonderlijk, want Alicent is ondanks haar huwelijk met King Viserys nog steeds een jonge vrouw (jonkvrouw?).

Emily Carey, Olivia Cooke, Alicent Hightower
Olivia Cooke (oud) en Emily Carey (jong) als Alicent Hightower (Afbeelding HBO)

Na de vijfde aflevering geeft Emily Carey het stokje door aan Olivia Cooke. In de humoristische spionageserie Slow Horses heeft Cooke alvast ervaring kunnen opdoen in de wereld van intrige en geheimzinnigheid. Dat belooft voor House of the Dragon.

Laenor en Laena Velaryon

De kinderen van de Snea Snake, Corlys Velaryon en ex-troonpretendent Rheanys Targaryen werden in de vorige afleveringen al kort aan ons voorgesteld. Alles wijst er echter op dat de twee voortaan vaker in beeld zullen zijn, zij het met een ander gezicht. John Macmillan neemt na volgende week de rol van Laenor (als kind gespeeld door Matthew Carver en als jongvolwassene door Theo Nate) op zich, terwijl Nanna Blondell de kans krijgt om Laena te vertolken.

Savannah Steyn, Laena Velaryon, Nanna Blondell, house of the dragon
Nanna Blondell vervangt Savannah Steyn als Laena Velaryon (Afbeelding: HBO Max)
Matthew Carver, Theo Nate, John Macmillan, Laenor Velaryon, house of the dragon, cast
Matthew Carver, Theo Nate en John Macmillan volgen elkaar op als Laenor Velaryon (Afbeelding: HBO Max)

Meer House of the Dragon

Krijg je net als wij maar niet genoeg van House of the Dragon? Lees dan hier op welke manier de serie Game of Thrones in ere houdt. Of heb je nog geen minuut ervan gezien? Check dan dit artikel om de eerste aflevering gratis en voor niks te bekijken.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.