Noah Korevaar
Noah Korevaar Films & Series 26 mei 2021
Leestijd: 2 minuten

10.000 Ships: HBO plant epische spin-off Game of Thrones

HBO heeft n贸g een spin-off van Game of Thrones in ontwikkeling. Het epische verhaal van Prinses Nymeria wordt geadapteerd.

Hulu鈥檚 Helstrom is nou niet bepaald de beste Marvel-serie die je op Disney+ kunt streamen. Met magere zesjes op allerlei platforms is de show enkel de moeite waard voor diehard fans van de comics.

Amanda Segel en 10.000 Ships

Toch ziet HBO een groot talent in Amanda Segel, medeproducent van de serie. Zij was naast Helstrom ook medeverantwoordelijk voor de populaire thriller-serie Person of Interest.

Het bedrijf heeft namelijk Segel ingeschakeld om 茅茅n van de geplande spin-offs van Game of Thrones te gaan schrijven. Dat meldt het gerenommeerde vakblad Deadline. Geen loze geruchten dus, maar betrouwbare journalistiek.

Prinses Nymeria

Ze gaat aan de slag met 10.000 Ships. Een geplande dramaserie die de krijgster Prinses Nymeria en de resterende leden van de Rhoynars volgt, die van Essos naar Dorne trokken nadat ze verslagen werden in de Second Spice War, door de Valyrian Freehold.

Prinses Nymeria, 10000 ships, game of thrones
Het eerste artwork van 10.000 Ships (Art: Karla Ortiz)

Arya Stark

Namen die je waarschijnlijk niks zeggen als je de boeken niet hebt gelezen, maar de naam Nymeria komt je als het goed is wel bekend voor. Arya Stark heeft namelijk haar wolf vernoemd naar haar.

Verder komt de prinses niet voor in de televisieserie die we al gezien hebben. De epische migratie waar 10.000 Ships om draait speelt zich namelijk duizend jaar voor de gebeurtenissen van A Song of Ice and Fire af, de boeken waarop Game of Thrones is gebaseerd.

Helaas is er verder nog niks over het project bekend, naast het feit dat HBO hoge verwachtingen van de spin-off heeft.

Spin-offs Game of Thrones op een rijtje

Maar goed, de potenti毛le spin-offs vlogen je het afgelopen jaar om de oren. Gelukkig valt het in principe mee als we alle daadwerkelijk geplande projecten op een rijtje zetten. De meeste spin-offs zijn namelijk al op de tekentafel gesneuveld.

Op dit moment heeft HBO zes spin-offs van Game of Thrones in verschillende staten van ontwikkeling. 10.000 Ships, House of The Dragon, Sea Snake, Flea Bottom en een adaptatie van Tales of Dunk & Egg. Tot slot zit er ook nog een animatieserie in de pijplijn.

Genoeg om naar uit te kijken! Zolang HBO maar niet opnieuw voor de pijnlijke confrontatie zorgt die pas op Twitter plaats vond鈥

House of the Dragon: HBO dropt eerste beelden spin-off Game of Thrones

GoT WikiDeadline

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.