Noah Korevaar
Noah Korevaar Films & Series 16 apr 2021
Leestijd: 3 minuten

Winter is Coming: fans Game of Thrones gaan los na cryptische tweet

Ondanks het feit dat het laatste seizoen van Game of Thrones misschien wel de meest universeel gehate series-finale ooit is, heeft HBO nog steeds grootse plannen voor de franchise. Maar dan moet je wel oppassen met wat je tweet…

Sterker nog, er zijn meer dan vijf spin-offs in ontwikkeling. Juist daarom is het wellicht wijs om vooruit te kijken, in plaats van terug. Oude wonden openhalen is namelijk nou niet bepaald handig.

Tien jaar Game of Thrones

Toch is dat precies wat het bedrijf de afgelopen weken deed. Deze maand viert het netwerk de tiende verjaardag van de show door alle afleveringen opnieuw uit te zenden in Amerika. Iets wat HBO vierde door een nieuwe trailer voor seizoen 8 te droppen.

Zoals Ned Stark het zei: “Sommige wonden genezen nooit echt, en bloeden weer bij het minste woord.” De comments onder de YouTube-video waren meedogenloos.

“Maken jullie het opnieuw? Want als je dat niet van plan bent, is het beter om er niet nog een trailer voor uit te brengen en ons te herinneren aan iets dat we willen vergeten,” aldus een reaguurder.

“Het is bizar hoe populair deze show toen was, en hoe snel iedereen het is vergeten. Waarschijnlijk het meest teleurstellende einde in de entertainmentgeschiedenis,” vat een ander het laatste seizoen samen.

Winter is coming

Ook op Twitter onderschatte HBO het sentiment onder de fans. Het officiële account plaatste een cryptische tweet met de iconische tekst “Winter is coming.” Waarschijnlijk simpelweg een verwijzing naar de tiende verjaardag van Game of Thrones, of zelfs naar de aankomende spin-offs.

De fans? Die zagen de tweet vooral als een kans om HBO nog eens eraan te herinneren hoe boos ze nog steeds zijn. Zelfs New York Times-verslaggever Astead W. Herndon is bloedserieus:

“Als HBO wil dat ik een spin-off van Game Of Thrones ga kijken, wil ik een persoonlijke verontschuldiging voor seizoen 8. Lettertype van 12 pt, dubbele regelafstand, geen gekke zaken in de marge.”

Een andere Twitteraar steekt de draak met de showrunners van de show, David Benioff en D. B. Weiss: “Het seizoen verpesten door het te haasten zonder character progression. Dat alles voor de kans om een Star Wars-film te schrijven die werd geschrapt omdat seizoen 8 een ramp was.” Al lachen Weiss en Benioff waarschijnlijk het laatst, gezien ze er een megadeal met Netflix aan over hielden.

Snyder Cut voor Game of Thrones?

HBO is onderdeel van Warner Media, het bedrijf dat ook naar verluidt 100 miljoen dollar in de Snyder Cut heeft gestoken. Een verbeterde versie van Justice League. Dat hebben Game of Thrones-fans ook door:

Winter was coming voor 7 f*cking jaren en verdween toen binnen 15 minuten. Niemand geeft er meer om. Als je Zack Snyder $ 100 miljoen kunt geven voor Justice League, kun je seizoen 8 opnieuw maken.”

Of: “Tenzij je seizoen 8 uitwist en opnieuw doet, no shit is coming.”

Oppassen met spin-offs

Het moge duidelijk zijn: HBO zal met de lancering van de spin-offs niet zomaar kunnen doen alsof iedereen blij was met Game of Thrones. De druk om een verpletterend goede eerste trailer neer te zetten voor een nieuwe serie was waarschijnlijk nog nooit zo groot.

Aan de andere kant: tot in hoeverre leeft dit sentiment bij alle kijkers? Op Twitter vind je natuurlijk de meest diehard fans, misschien zelfs de vocale minderheid. Maar goed, dat HBO met seizoen 8 van Game of Thrones een hoop potentie heeft weggegooid, staat buiten kijf.

Misschien de volgende keer twee keer nadenken voor je fans daar aan herinnert…

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.