Game of Thrones-makers verkiezen Netflix boven Disney en dit is waarom

Ondanks het tegenvallende achtste en laatste seizoen van Game of Thrones hoeven de makers van de serie zich geen zorgen te maken. Grote partijen zoals Disney en Amazon stonden in de rij om David Benioff en D.B. Weiss binnen te halen. Inmiddels hebben de heren hun keuze gemaakt en die komt enigszins als een verrassing. De makers van de de HBO-serie Game of Thrones hebben namelijk getekend bij Netflix.

Dit komt toch als een verrassing, want een maand geleden wist de altijd wel ingelichte The Hollywood Reporter te melden dat Disney op pole position stond. Het bedrijf met de welbekende muis als logo zou David Benioff en D.B. Weiss het meeste kunnen bieden. Zowel financieel als qua mogelijkheden voor nieuwe series en films. Daarnaast had het duo eerder al getekend voor de productie van een nieuwe Star Wars trilogie, dus er was al een link met Disney.

Enorme zak met geld voor David Benioff en D.B. Weiss

Toch zetten de mannen een krabbel onder een contract bij Netflix. Volgens bronnen zouden David Benioff en D.B. Weiss hier 200 miljoen dollar voor terugkrijgen. Een goede reden om voor Netflix te kiezen, maar het zou best kunnen dat er meer speelt. Iedereen die Game of Thrones heeft gezien, weet dat het duo niet vies is van geweld en volwassen thema’s zoals seks en incest. Niet bepaald onderwerpen die je vaak ziet bij een Disney productie.

Bij HBO hebben ze daar minder problemen mee en eigenlijk was het de bedoeling dat David Benioff en D.B. Weiss nog een serie zouden gaan maken voor het televisienetwerk. Het plan lag al klaar, maar de alternatieve geschiedenis serie Confederate lijkt toch niet door te gaan. De serie draait voornamelijk om slavernij en dat ligt natuurlijk erg gevoelig. Het mag duidelijk zijn dat David Benioff en D.B. Weiss graag de grens opzoeken en dat gaat waarschijnlijk beter lukken bij Netflix, dan bij Disney.

Netflix troeft Disney af

De makers van Game of Thrones zijn logischerwijze erg blij met deze deal. In een reactie laten David Benioff en D.B. Weiss weten dat ze vereerd zijn dat ze mogen gaan werken voor Netflix. Ook de streamingdienst zelf is logischerwijze blij dat zij de handtekeningen binnen hebben. Nu is het dus afwachten wat het eerste Netflix-project gaat worden voor het duo.

David Benioff en D.B. Weiss hoeven zich in ieder geval geen zorgen te maken dat ze zich gaan vervelen. Naast de deal met Netflix en de nieuwe Star Wars trilogie werken ze namelijk ook nog aan een film over het leven van Kurt Cobain en gaan ze het boek Dirty White Boys van Stephen Hunter verfilmen. Voorlopig zijn we dus nog niet van ze af.

David Benioff en D.B. Weiss kunnen wel een boost gebruiken

Deze deal met Netflix komt voor de makers van Game of Thrones op een goed moment, want ze waren de laatste tijd niet zo populair. Niet alleen omdat het laatste seizoen van de populaire HBO-serie tegenviel, maar vooral om wat ze daarna deden…

The Hollywood Reporter

Reageer op artikel:
Game of Thrones-makers verkiezen Netflix boven Disney en dit is waarom
Sluiten