Noah Korevaar
Noah Korevaar Films & Series 6 mei 2021
Leestijd: 2 minuten

House of the Dragon: HBO dropt eerste beelden spin-off Game of Thrones

Laten we snel de finale van Game of Thrones vergeten. De eerste van vele spin-offs is namelijk in productie gegaan: House of the Dragon. Na een aantal eerste foto’s van tijdens de table read is men nu officieel begonnen met filmen op locatie.

Normaliter duurt het dan maanden voor we de eerste beelden of een teaser te zien krijgen, maar dit keer pakt HBO het anders aan. Er waren al video’s van opnames op een strand gelekt, maar nu krijgen we in full HD de cast in hun outfits te zien. De eerste officiële beelden van de serie dus.

House of the Dragon

De serie, die bijna 200 jaar voor de gebeurtenissen in Game of Thrones plaatsvindt, zal gebaseerd zijn op het George R.R. Martin-boek Fire & Blood, een kroniek van de hoogtijdagen van House Targaryen in Westeros. Gedurende deze tijd breekt een bloedige burgeroorlog uit, bekend als The Dance of the Dragons, die uiteindelijk tot hun ondergang leidt.

De spin-off gaat echter niet alleen om de machtige familie draaien. Ook leden van de hofhouding en andere sleutelfiguren rondom de Targaryens raken verwikkeld in de politieke intrige en onrust waarom het werk van George R.R. Martin bekend staat.

Eerste beelden

We zien nu dus voor het eerst de cast in kostuum. Zo zien we Matt Smith (Dr. Who) en Emma D’Arcy (Truth Seekers) als de Prins en Prinses van House Targaryen. Een andere foto toont Steve Toussaint als Corlys Velaryon, ook wel bekend als The Sea Snake, een bekende zeevaarder die uiteindelijk de hand van de koningin wordt.

De derde foto laat Olivia Cooke en Rhys Ifans zien als respectievelijk Alicent en Otto Hightower. Otto is hand of the king, die gespeeld wordt door Paddy Considine. Alicent is op haar beurt de tweede vrouw van diezelfde koning, en de dochter van Otto. Volg je het nog? Ja, het blijft Game of Thrones, dus het is opletten geblazen met al die namen.

Spin-off Game of Thrones begint in 2022

Gelukkig kun je nog even je geheugen trainen. House of the Dragon zal naar verwachting begin 2022 van start gaan, al is er nog geen officiële releasedatum bekendgemaakt. Het wordt interessant om te zien wat de makers neer gaan zetten. In tegenstelling tot Game of Thrones weet HBO nu direct dat het een megaserie in handen heeft, met alle megabudgetten van dien. Maar na al die seizoenen weten we ondertussen ook: meer geld betekent lang niet altijd meer kwaliteit.

Game of Thrones-prequel van start: eerste foto’s introduceren cast

klacht house of the dragon, donker
Emma D’Arcy als Princess Rhaenyra Targaryen en Matt Smith als Prince Daemon Targaryen (Afbeelding: HBO)
House of the Dragon: HBO dropt eerste beelden spin-off Game of Thrones
Steve Toussaint als Lord Corlys Velaryon, The Sea Snake (Afbeelding: HBO)
House of the Dragon: HBO dropt eerste beelden spin-off Game of Thrones
Olivia Cooke als Alicent Hightower en Rhys Ifans als Otto Hightower (Afbeelding: HBO)

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.