Noah Korevaar
Noah Korevaar Films & Series 28 apr 2021
Leestijd: 2 minuten

Game of Thrones-prequel van start: eerste foto’s introduceren cast

Fans hebben na de teleurstellende finale van Game of Thrones eindelijk een nieuwe serie om naar uit te kijken. De productie van House of the Dragon, de eerste spin-off van de HBO-serie, is namelijk van start gegaan. Maak kennis met de cast.

Het laatste seizoen van Game of Thrones zullen fans niet snel vergeten, en niet om een positieve reden. Het is zo’n beetje de meest afgekraakte seriefinale ooit.

Game of Thrones: House of the Dragon

Dat bleek onlangs nog maar eens toen HBO de tiende verjaardag van de serie probeerde te vieren. Hier kun je lezen hoe fans vervolgens compleet los gingen op Twitter.

Goed, snel die nare nasmaak wegspoelen. Dat gaan we waarschijnlijk volgend jaar doen met de eerste van vele geplande spin-offs van Game of Thrones: House of the Dragon.

Een gloednieuwe HBO-serie die zich 300 jaar voor Game of Thrones af gaat spelen. Het Huis Targaryen is oppermachtig, mede dankzij hun imposante collectie draken. Vijftien, maar liefst. Van de andere families hoeven de Targaryens dus niks te vrezen, maar George R.R. Martin zorgt er uiteraard met een flinke dosis intrige voor dat kijkers zich niet hoeven te vervelen.

Geen kopie

Casey Bloys, contentbaas bij HBO, benadrukte onlangs nog dat de serie echter geen kopie wordt van de vorige: “Je wilt ook verschillende soorten verhalen vertellen. Dus het zal zeker in het Game of Thrones-universum zijn, maar hopelijk voelt het als iets dat alleen Ryan en Miguel zouden kunnen doen. ” Daarmee doelt hij op showrunners Ryan J. Condal en Miguel Sapochnik.

Daar blijft het niet bij. Men begint binnenkort namelijk officieel met filmen.

Productie van start: maak kennis met de cast

Sterker nog, begin deze week is de productie van House of the Dragon officieel van start gegaan. De cast kwam samen om de eerste scripts te repeteren.

Dat wordt gevierd met een serie foto’s op Twitter. We zien de cast aan tafeltjes, netjes op anderhalve meter afstand, met het (digitale en uiterst geheime) script voor zich.  Waaronder Paddy Considine (Peaky Blinders), Matt Smith (The Crown), Emma D’Arcy (Truth Seekers) en Olivia Cooke (Ready Player One).

De nieuwe The Mandalorian?

Grote namen dus! Waarschijnlijk gaan we ergens in de tweede helft van 2021 ontdekken of HBO nog een keer gaat scoren met de wereld van Game of Thrones. Wordt dit de The Mandalorian van HBO Max, of worden fans opnieuw teleurgesteld? We gaan er volgend jaar achter komen. En ach, anders zijn er altijd nog tig andere prequels om naar uit te kijken.

Check hieronder alle op Twitter gedeelde foto’s:

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.