Noah Korevaar
Noah Korevaar Films & Series 15 okt 2021
Leestijd: 2 minuten

Nieuwe Hawkeye-trailer: de toekomst van Marvel begint

Marvel heeft een gloednieuwe trailer voor Hawkeye gedropt. Een serie die naar Disney+ komt en twee belangrijke nieuwe superhelden hun debuut bezorgt.

We waren sceptisch toen de eerste beelden werden gedropt, maar uiteindelijk was What If…? veel vermakelijker dan we hadden durven hopen.

Van What If naar Hawkeye

De filmische cinematografie, de comics-achtige vrijheid die de schrijvers hadden om verhalen te vertellen en de over-de-top actie en humor leverden een achtbaanrit op die de films zichzelf lang niet altijd kunnen permitteren. In het MCU moet men immers binnen bepaalde kaders blijven.

Dat er ook binnen die kaders flink gelachen kan worden, gaat de volgende Marvel-serie van Disney+ opnieuw bewijzen. Dan hebben we het over Hawkeye, een gloednieuwe Disney+ Original die op 24 november van start gaat.

De finale van What If…? is net achter de rug, een kans die Marvel Studios aangrijpt om je eraan te herinneren dat je nog niet je Disney+-abonnement af hoeft te zeggen.

Ronin

Het bedrijf heeft de tweede trailer voor Hawkeye gedropt. De serie speelt zich af na Avengers: Endgame, met Jeremy Renner als Clint Barton die naar New York trekt met zijn gezin om eindelijk eens een zorgeloze kerstmis te beleven.

Je raadt het al: die kans gaat hij niet krijgen. Zijn verleden als Ronin, waarvan we kort wat beelden zagen in Avengers: Endgame, zit hem namelijk op de hielen. Gelukkig kan hij op Hawkeye-superfan Kate Bishop rekenen in zijn strijd tegen oude vijanden.

Kate Bishop en Echo

Uiteindelijk is Bishop, gespeeld door Hailee Steinfeld, waar de serie om draait. Jeremy Renner geeft het stokje over aan de 24-jarige actrice. Kate Bishop is de protegé van Hawkeye, en zal naar verwachting de nieuwe versie van die superheld worden in het MCU.

Daar blijft het niet bij wat opvallende debuten betreft. Hawkeye zal namelijk ook Maya Lopez introduceren, ook wel bekend als de superheld Echo. Een dove superheld die haar eigen spin-off gaat krijgen op Disney+.

Snel op Disney+

Genoeg om naar uit te kijken dus. Waar de eerste trailer voor Hawkeye vooral de kerstsfeer goed neerzette, laat de tweede trailer vooral zien dat de serie ook vol humor zit.

Of die balans goed uitpakt gaan we op 24 november ontdekken. Dan komen de eerste twee afleveringen van Hawkeye naar Disney+.

Marvel werkt aan duistere spin-off WandaVision voor Disney+

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.