Noah Korevaar
Noah Korevaar Games 6 dec 2023
Leestijd: 3 minuten

Fans ‘stelen’ accounts uit GTA 6 terwijl trailer megarecord breekt

De eerste trailer van GTA 6 heeft volgens het Guinness Book of World Records nu al een megarecord gebroken. Ondertussen gaan fans op creatieve wijze al los met de game.

In de nacht van maandag op dinsdag was het dan eindelijk zover: GTA 6 werd onthuld middels een eerste trailer.

Eindelijk is GTA 6 onthuld

Eigenlijk zou de offici√ęle onthulling pas dinsdagmiddag plaats gaan vinden, maar opnieuw kreeg Rockstar Games helaas een¬†leak voor de kiezen. Nadat vorig jaar negentig video‚Äôs van het spel op het internet verschenen lag ook de eerste trailer van GTA 6 op straat. In lage kwaliteit, maar toch: zonde.

Toen besloot de ontwikkelaar maar vroegtijdig de offici√ęle upload online te gooien. Na meer dan tien jaar aan geruchten, speculatie en vooral een hoop geduld maakte de wereld officieel kennis met GTA VI.

Een cultural event, en hoe! De hype werd de afgelopen jaren alsmaar groter. Het feit dat de trailer vroegtijdig lekte mag de pret niet drukken: GTA 6 is nu al een recordbreker.

YouTube-record gebroken

In 22 uur wist de offici√ęle trailer voor GTA VI maar liefst 85 miljoen views op YouTube te scoren. Het record stond op 59.4 miljoen views en was in handen van MrBeast, de grootste YouTuber van dit moment.

Hij scoorde het nu verbrijzelde record met een video uit augustus, waarin deelnemers uit tientallen landen meededen aan een soort YouTube-versie van de Olympische Spelen. Daarmee brak hij zijn eigen record, gevestigd met de MrBeast-versie van Squid Game.

Afijn, terug naar GTA 6. De trailer doet het zo goed dat de kijkcijfers nu al bijna die van de originele aankondiging van GTA 5 zijn gepasseerd. Absurd, want toen was de hype ook al enorm. Dat laat ook maar weer zien hoe YouTube en het internet in het algemeen gegroeid zijn.

Guinness Book of World Records en een kanttekening

Om het nog offici√ęler te maken: het Guinness Book of World Records heeft het record ook al erkend:

Zoals je ziet noemen zij het specifiek een ‚Äėvideogame‚Äô-video. YouTube laat in dit soort record-statistieken namelijk muziekvideo‚Äôs buiten beschouwing. Als je die wel meetelt, dan is de Koreaanse popgroep BTS nog steeds de recordhouder, met 108 miljoen views in 24 uur voor de hit Butter.¬† Een record dat GTA 6 waarschijnlijk net niet gaat breken.

Ach, dat mag de pret niet drukken: al die cijfers zijn¬†in the end niet belangrijk. Wat wel telt, is dat we na jaren vol¬†speculatie eindelijk de offici√ęle game te zien hebben gekregen. Op naar 2025!

Fans kapen social media-accounts GTA 6

In de tussentijd hebben fans al razend snel met een vergrootglas de trailer bekeken en alle sociale media-accounts die in satire-vorm te zien waren in het echt geclaimd.

Op 43 seconden zie je in de GTA 6-trailer bijvoorbeeld een nep-account genaamd @OfficialPOACH, ‚ÄúProtection of Animals and Controlled Hunting‚ÄĚ. Een¬†handle die direct al op Instagram is geclaimd.

En dat is nog niet alles; andere namen uit de trailer zoals ‚ÄúGeneralCustardCannon‚ÄĚ en have.a.vice.day zijn direct door fans gekaapt. Blijkbaar heeft Rockstar Games ze dus niet van te voren geclaimd. Heb je toch even de¬†real-life versie van GTA-lore in handen.

Ja, die GTA 6-gekte zal ook na de onthulling alleen maar groter worden…

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.