Noah Korevaar
Noah Korevaar Games 18 dec 2023
Leestijd: 3 minuten

Releasedatum GTA 6 gelekt door schoonmaker via Reddit

Ook na de grote onthulling van GTA 6 komt er geen einde aan de leaks. Dit keer is er een opvallend geloofwaardige schoonmaker die met kersverse informatie op de proppen kwam. En wel de releasedatum van de nieuwe Grand Theft Auto.

5 december was de dag. Na meer dan tien jaar aan speculatie, geruchten en grootschalige leaks onthulde Rockstar Games eindelijk de opvolger van GTA 5. De titel? Gewoon GTA 6, uiteraard.

Trailer GTA 6 markeert niet einde van leaks

Pijnlijk genoeg moest Rockstar de onthullingsvideo alsnog eerder live gooien omdat er al een onscherpe versie op Twitter was gelekt, een echo van de negentig video’s die vorig jaar al lekten. Nu we uitgebreid kennis hebben gemaakt met een schitterend ogend Vice City en de hoofdrolspelers van GTA VI is er echter allesbehalve een einde gekomen aan het lekken.

GTA 6 releasedatum lek schoonmaker
Vice City in GTA 6 (Afbeelding: Rockstar)

Sterker nog, de volgende vermeende grote leak staat alweer voor de deur. Rockstar liet aan het einde van de eerste trailer enkel los dat GTA 6 ergens in 2025 uit gaat komen. Maar ja, januari of november maakt nogal een verschil.

Releasedatum met bewijs

Pak er maar een verse korrel zout bij, want een vermeende schoonmakers van Rockstar’s kantoor in Londen claimt te hebben gezien wanneer de game uit gaat komen; september 2025. Die hebben we natuurlijk vaker gehoord. Een oom/partner/buurvrouw/ex die bij Rockstar zou werken, een stukje informatie waar iedereen naar kan gissen én vervolgens een hoop aandacht op het internet krijgen.

Toch is het geval van deze vermeende schoonmaker anders. Beheerders van de GTA VI-subreddit melden namelijk dat de anonieme reaguurder ze een hoop gevoelige informatie heeft gestuurd die inderdaad zijn baan en toegang tot de eerder genoemde details zou bewijzen. “It checks out”, concludeert een mod, die normaal juist ontzettend sceptisch zijn.

Wat ook (niet) helpt is dat de schoonmaker sindsdien zijn Reddit-post heeft verwijderd, nadat meerdere reaguurders hem waarschuwden dat Rockstar makkelijk hem kan betrappen op basis van de informatie die hij deelde. Daarmee lijkt het alleen maar waarschijnlijker dat het niet om een grappenmaker ging.

Geduld, giswerk en potentieel uitstel

Maar goed, wat dan nog? Nep of echt, waar of verzonnen; het blijft een kwestie van nog lang wachten. We horen hoe dan ook op tijd wanneer GTA 6 uit gaat komen, waarschijnlijk ergens in de zomer van 2024 al.

Ja, ook wij horen dan liever dat de nieuwe Grand Theft Auto begin 2025 uit gaat komen, maar het blijft een kwestie van tergend lang geduld hebben. Bovendien werd GTA 5 bijvoorbeeld uiteindelijk alsnog uitgesteld, dus ook als meneer de schoonmaker gelijk blijkt te hebben, betekent dat niet automatisch dat we ook daadwerkelijk in september 2025 door Vice City gaan racen.

Hoe geloofwaardig dan ook, we blijven voorlopig afhankelijk van de informatie die Rockstar ons mondjesmaat toespeelt via officiële kanalen. Op naar 2024, een jaar dat ongetwijfeld weer bol zal staan van speculatie, leaks en geruchten. Check ondertussen ook het indrukwekkende werk van deze fans, die de graphics van GTA 6 al naar GTA 5 hebben gebracht.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.