Noah Korevaar
Noah Korevaar Games 27 nov 2023
Leestijd: 3 minuten

Klantenservice ‘verklapt datum’ GTA 6 terwijl trailer op drempel ligt

Een ongeduldige fan lijkt ontdekt te hebben wanneer de eerste trailer voor GTA 6 uit gaat komen. Er zijn zelfs pre-order geruchten, en daar smullen we hier van op de redactie.

Rockstar verloste fans 8 november na tien jaar geduld, vele geruchten én leaks uit hun lijden door aan te kondigen dat GTA 6 begin december onthuld gaat worden middels een eerste trailer.

Rockstar bevestigde eindelijk GTA 6

Of, althans, de volgende Grand Theft Auto-game. De ontwikkelaar van de immens populaire reeks heeft nog niet de naam van de opvolger van GTA 5 onthuld.

“We zijn erg enthousiast om jullie te laten weten dat we begin december de eerste trailer van de volgende Grand Theft Auto zullen uitbrengen”, luidde de aankondiging van Rockstar Games ter ere van de 25ste verjaardag van de studio.

Van gelekte beelden naar de eerste trailer

Fans kregen vorig jaar al een (illegaal) voorproefje toen er meer dan negentig video’s van de game lekten. De beelden gaven, ondanks dat ze duidelijk een spel toonden dat nog in ontwikkeling was, een vrij goed beeld van hoe GTA 6 eruit zal gaan zien.

Die beelden zijn sindsdien vakkundig van het internet geschrobd, maar gelukkig hebben we ze dus zeer binnenkort ook niet meer nodig: het epische moment is bijna daar. De eerste trailer voor GTA 6, of hoe de volgende Grand Theft Auto dan ook gaat heten, meer dan tien jaar na de eerste trailer van GTA 5.

‘Geduld’ staat echter niet in het woordenboek van diehard GTA-fans. Men speculeert er online op los over op welk exacte moment de nieuwe GTA onthuld zal gaan worden. Oftewel: wanneer dropt de trailer die ongetwijfeld records gaat breken?

‘Britse winkelketen verklapt pre-order datum’

Een Britse fan besloot de Britse winkelketen Argos aan te schrijven met de simpele vraag wanneer hij of zij de game kan bestellen. De nietsvermoedende klantenservice gaf nog antwoord ook. “Ik heb vernomen dat de software Grand Theft Auto VI voor de Xbox Series X|S en PlayStation 5 op 12 december 2023 beschikbaar zal zijn voor pre-order, wat ons is bevestigd door de distributeurs.”

GTA 6 onthulling trailer
Dr. Dre in GTA Online (Afbeelding: Rockstar Games)

Neem dat nieuws met een flinke korrel zout, want talloze handige apps en websites maken het zeer makkelijk om een screenshot te faken. Een pre-order-datum van 12 december zou echter betekenen dat GTA 6 ook diezelfde dag onthuld zal gaan worden. Rockstar wil immers dat impulsieve fans meteen na het zien van de trailer de portemonnee kunnen trekken.

Update: Hang de slingers niet te snel op, want GTA-blog Rockstar Universe heeft contact opgenomen met Argos, en kreeg te horen dat er nog geen datum bekend is. Dat kan twee dingen betekenen: óf 12 december klopt wel en Argos is er sindsdien achter gekomen dat die datum nog geheim is óf de originele ‘leaker‘ hield ons allemaal voor de gek met een nep screenshot.

Ach, het is bijna december. We komen er dus zeer binnenkort al achter hoe het nou zit. Na al die jaren aan geduld is dat een eitje. Check in de tussentijd ook alvast deze handige fans, die zelf GTA 5 al een hypermoderne facelift hebben gegeven.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.