Felix Decavel
Felix Decavel Games 8 nov 2023
Leestijd: 2 minuten

Rockstar Games maakt GTA 6 trailer officieel

Je kon het al lezen op Manners. Maar nu is het ook bevestigd bij de bron. Rockstar Games maakt de trailer van GTA 6 officieel!

Eindelijk. Na tien jaar en tienduizenden geruchten komt er een vervolg op het universeel gelauwerde Grand Theft Auto. Dat maakte ontwikkelaar Rockstar Games zojuist bekend.

Rockstar bevestigt: trailer GTA 6 op komst, en snel

De prominente journalist van het toonaangevende Bloomberg die met het nieuws op de proppen kwam, gooit zijn reputatie niet zomaar te grabbel natuurlijk. Maar toch is het verrassend dat Rockstar Games nu al met de bevestiging van het gerucht komt. Al werd de kruimel verstopt in een Twitter-thread en in een blogpost op de website van het bedrijf. Ja, we krijgen GTA 6 binnenkort voor de kiezen. Maar eerst nog de trailer uiteraard.

“We zijn erg enthousiast om jullie te laten weten dat we begin december de eerste trailer van de volgende Grand Theft Auto zullen uitbrengen”, luidde de aankondiging van Rockstar Games ter ere van de 25ste verjaardag van de game-developer. “We kijken uit naar nog vele jaren waarin we deze ervaringen met jullie allemaal kunnen delen.”

We kunnen op beide oren slapen nu. Niemand minder dan oprichter en CEO van Rockstar Games Sam Houser deelde het bovenstaande bericht op 8 november. Voor een daadwerkelijke releasedatum van GTA 6 zal het koffiedik kijken zijn tot de trailer effectief verschijnt. Maar dat fans (lees: elke gamer op aarde) nu al uit de bol gaan, staat buiten kijf.

Al hebben de meesten inmiddels meer dan enkele rimpels bijgekregen sinds GTA 5 verscheen, helemaal terug in 2013 en twee consolegeneraties geleden.

Hoe dan ook, iedereen die de lange wachttijd op GTA 6 heeft overleefd, verdient een pluim. En daar mag ook al eens een traan bij weggepinkt worden.

Nu alleen hopen dat de releasedatum van GTA 6 ook niet nog tien jaar op zich zal laten wachten.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.