Noah Korevaar
Noah Korevaar Games 8 nov 2023
Leestijd: 4 minuten

Het gaat gebeuren: GTA 6-onthulling bevestigd door prominente journalist

Groot nieuws! Een gereputeerde journalist van Bloomberg heeft bevestigd dat GTA 6 zeer binnenkort onthuld gaat worden.

Update: het onderstaande gerucht is nu bevestigd door Jason Schreier, de meest prominente en gereputeerde gamingjournalist van dit moment.

Hij schrijft in Bloomberg het volgende:

“Rockstar Games, een divisie van Take-Two Interactive Software Inc, is van plan om de volgende langverwachte Grand Theft Auto game deze week al aan te kondigen, volgens betrokkenen die bekend zijn met de plannen.

Het bedrijf is van plan om volgende maand een trailer voor Grand Theft Auto VI te publiceren om de 25e verjaardag van Rockstar te vieren, aldus de mensen, die niet geïdentificeerd willen worden omdat ze geen toestemming hebben om in het openbaar erover te spreken. Een woordvoerder van Rockstar reageerde niet direct op een verzoek om commentaar dat na kantooruren werd verstuurd.”

Groot nieuws dus! Na jaren aan slappe geruchten is het nu eindelijk zover, zo bevestigt de gereputeerde journalist. De beste man is absoluut geen fan van geruchten en brengt dit soort nieuws enkel als hij genoeg degelijke bronnen heeft die de plannen bevestigen. Het gaat gebeuren!

Hieronder volgt de oude inhoud van dit artikel.

=======================================

Daar gaan we weer. Déjà vu of niet, een prominente GTA-insider heeft ontwikkelaars gesproken en voorspelt op basis daarvan de release window van de langverwachte game.

GTA-fans zijn in een soort eigen Groundhog Day beland. Keer op keer vestigt men weer de hoop op een nieuwe timing, een nieuwe datum. Vaak gebaseerd op pure speculatie of anonieme bronnen, maar de hoop blijft dat die keer dan toch echt GTA 6 wordt onthuld.

Waar blijft GTA 6?

Telkens weer worden we teleurgesteld, ondanks dat de contouren van wanneer de nieuwe Grand Theft Auto uit gaat komen wél zich steeds concreter af beginnen te tekenen, mede dankzij opmerkingen van de CEO van GTA-uitgever Take-Two Interactive.

In de tussentijd moeten fans het doen met de gelekte beelden van vorig jaar, die een GTA 6 in ontwikkeling toonden. De negentig gelekte video’s zijn sindsdien vakkundig van het internet geschrobd, maar de conclusies hebben we nog: spelers gaan terug naar Vice City, spelen als een soort Bonnie en Clyde en kunnen op flink verbeterde graphics rekenen.

Tez2 duikt weer op

Ook heeft Rockstar Games door dat lek noodgedwongen bevestigd dat GTA 6 inderdaad in ontwikkeling was. ‘Duh’, horen we je al denken, maar officieel wisten we nog van niets. Voorlopig moeten we het gewoon weer hebben van de leaks en rumors, nu de onthullingsdatum waarop veel fans hun hoop vestigden de revue gepasseerd is, zonder nieuws. Of je moet een Halloween-event in GTA Online als groot nieuws tellen.

In alle ruis van speculatie en anonieme bronnen is er één bron die de GTA-community wat serieuzer neemt: Tez2. Waar veel anonieme Twitter/X-accounts aan komen zetten met groteske claims, om vervolgens weer te verdwijnen, is Tez2 een actief lid van GTA Forums, een groot forum toegewijd aan de megafranchise. In het verleden wist het forum-lid al meermaals informatie omtrent nieuwe Rockstar-games te lekken.

Lente 2025

Kortom: als Tez2 met een update komt, dan letten de GTA-fans op. Begin deze week plaatste hij een nieuw topic op het forum, naar aanleiding met gesprekken die hij met ontwikkelaars gevoerd zou hebben. Of het om devs gaat die aan GTA 6 werken of ontwikkelaars in het algemeen die simpelweg educated guesses maken, is niet duidelijk.

Desalniettemin is zijn update opvallend: volgens Tez2 verwachten die ontwikkelaars dat GTA 6 in de lente van 2025 uit zou gaan komen. Balen, want op basis van opmerkingen van de CEO van de GTA-uitgever Take-Two hoopten fans op een lancering eind volgend jaar, 2024 dus. Sterker nog, na meer dan tien jaar wachten komt daar wellicht nog meer tijd bovenop.

Het forumlid wijst er in dezelfde post namelijk op dat zowel GTA 5 als Red Dead Redemption allebei aanvankelijk voor de lente op de planning stonden, om vervolgens alsnog uitgesteld te worden door Rockstar. De kans dat de opvolger van GTA 5 diezelfde behandeling krijgt, is dan ook aanzienlijk. Het is anno nu eerder opvallend als een grote game wél op de aangekondigde datum uitkomt.

‘Onthulling zeer binnenkort’

Uitstel van de uiteindelijke lancering of niet, Tez2 verwacht al zeer binnenkort een onthulling: ”Ik voorspel een aankondiging die samenvalt met de viering van Rockstar’s 25e verjaardag ergens tussen eind november en begin december. En als dat niet zo is, dan een aankondiging in februari.” Voor de duidelijkheid: dan hebben we het dus over een voorspelling, niet iets wat de ontwikkelaars hebben verklapt.

De timing van lente 2025 past nog steeds binnen het kader dat de CEO schetste. Hij had het over de periode van april 2024 tot maart 2025 voor de volgende grote game van de uitgeverij. Net aan past het beeld dat Tez2 schetst in dat plaatje, maar fans hoopten natuurlijk op een cadeautje in 2024. E

en ding is zeker: tot nu toe kondigde Rockstar altijd nieuwe games ruim van te voren aan met een eerste trailer. Ook als je Tez2 negeert dan is de kans groot dat we die binnenkort al voor GTA 6 te zien gaan krijgen. Dat is al tof, ook al gaat het nog even duren voor we zelf achter de knoppen zitten.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.