Noah Korevaar
Noah Korevaar Films & Series 8 nov 2023
Leestijd: 3 minuten

Nintendo kondigt Zelda-film aan met grootste concurrent

Na Mario wordt ook The Legend of Zelda officieel verfilmd, maar dit keer niet als animatiefilm. Nintendo schakelt er zijn grote concurrent voor in.

Dat The Super Mario Bros. Movie zou scoren was wel te verwachten, maar niemand zag het daadwerkelijke succes van de animatiefilm aankomen.

Het megasucces van The Super Mario Bros. Movie

Inhoudelijk kon de kleurrijke film zich niet meten met de Pixars van deze wereld, maar dat zal Nintendo en Universal niet deren: Mario’s avontuur groeide uit tot de op één na grootste animatiefilm aller tijden. Ooit.

De vrolijke loodgieter wist uiteindelijk zelfs de eerste Frozen-film te passeren. The Super Mario Bros. Movie moet enkel Frozen II voor zich dulden als de grootste animatiefilm ooit gemaakt. Dat dan weer wel. De teller bleef wereldwijd steken op een indrukwekkende 1.3 miljard dollar. Damn.

the super mario bros movie, record, rotten tomatoes
The Super Mario Bros. Movie (Afbeelding: Universal Pictures)

Het lag dan ook voor de hand dat de Japanners vol enthousiasme vol gas zouden geven op meer filmplannen. Nu is het zover: Nintendo gaat namelijk zijn na Mario grootste en meest iconische gamingfranchise tot leven wekken.

The Legend of Zelda wordt verfilmd

Dan hebben we het natuurlijk over The Legend of Zelda. Nintendo heeft officieel bevestigd dat er een verfilming van de klassieke gamereeks in ontwikkeling is.

Opvallend genoeg dit keer niet als animatiefilm. Nee, Link gaat achter Zelda aan in live-action. Meer Lord of the Rings dan The Super Mario Bros. Movie, dus.

We weten zelfs al wie het ambitieuze project gaat regisseren: Wes Ball. Naast de Maze Runner-films is hij de laatste tijd vooral veel in het nieuws geweest omdat hij de nieuwe Planet of the Apes-film gaat regisseren. Zelda-bedenker en gaming-legende Shigeru Miyamato houdt een oogje in het zeil als producent. Dat doet hij samen met Avi Arad, Spider-Man-producent en voormalig hoofd van Marvel Studios.

Miyamato zei op Twitter het volgende over de live-action The Legend of Zelda-film:

Verder is er nog niets over de film bekend, naast het opvallende feit dat Nintendo dit keer dus samenwerkt met Sony, in plaats van met Universal. Nintendo bevestigt dat de blockbuster medegefinancierd zal worden door Sony, waarbij Nintendo meer dan vijftig  procent van de rekening zal betalen.

Grootse ambities en concurrent

Een stap die past in de grote plannen en ambities van Nintendo om een breder entertainmentbedrijf te worden. Het Japanse bedrijf heeft een aantal van de grootste entertainmentfranchises ooit in handen, waar de potentie ook buiten games om vanaf spat.

Het levert wel de opmerkelijke situatie op dat Nintendo samenwerkt met het bedrijf achter zijn grote concurrent in de gamingmarkt: Playstation. Bovendien werkt Sony ook aan meerdere verfilmingen van eigen Playstation-franchises, zoals Ghost of Tsushima en God of War.

Waarschijnlijk gaat het nog jaren duren voor we de uiteindelijke Zelda-film te zien krijgen, maar voor fans van de games is alleen de aankondiging al een opluchting. Jarenlang deden geruchten de ronde dat Netflix een Zelda-serie zou gaan maken, maar daar is niets van terecht gekomen.

Maar nu? Now it’s for real. Check in de tussentijd dit AI-voorproefje op een live-action Zelda-film, met Tom Holland als Link.

Kotaku

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.