Coen Grutters
Coen Grutters Huizenmarkt 7 nov 2023
Leestijd: 2 minuten

Oud-bordeel voor prikkie te koop als woonhuis, maar niet op Funda

De woningmarkt is oververhit. Desondanks hebben we nu een betaalbare, doch ‘heet’ huis gevonden, al kwamen we die niet tegen op Funda.

Al struinend over de huizenmarkt proberen wij de pareltjes ertussenuit te plukken. Denk aan luxueuze mini-villa’s voor weinig geld of de goedkoopste recreatiewoning die je jaarlijks juist een behoorlijk zakcentje kan opleveren.

Wonen in een voormalig bordeel

Het pand dat we vandaag uitlichten heeft in het verleden vermoedelijk ook de nodige centen opgeleverd. Het deed namelijk jarenlang dienst als bordeel.

Funda Jaap bordeel huis woning koophuis kopen te koop huren villa
(Afbeelding: Jaap.nl / Maison Makelaars)

Althans, dat maken wij ervan. De aanbieder omschrijft het als ‘een huis van cultuur en ontspanning (seksinrichting).’ Ga er maar niet met een black light doorheen. ‘In eerste instantie wordt het ook te koop aangeboden met deze bestemming’, voegt de verkopende partij er nog aan toe.

Huis niet te koop op Funda, maar op Jaap.nl

De aanbieder begrijpt echter ook wel dat de meesten niet op zoek zijn naar een bordeel om te runnen, maar naar een huis om in te wonen. Daarom ligt er een verzoek bij de gemeente om het bestemmingsplan te wijzigen naar een woonbestemming.

Funda Jaap bordeel huis woning koophuis kopen te koop huren villa
(Afbeelding: Jaap.nl / Maison Makelaars)

Volgens de verkoper staat de gemeente hier welwillend tegenover. Wel moet je als koper de portemonnee trekken: ‘De kosten voor de wijziging zijn voor rekening koper.’ In totaal moet je rekenen op ruim 30.000 euro.

Funda Jaap bordeel huis woning koophuis kopen te koop huren villa 1
(Afbeelding: Jaap.nl / Maison Makelaars)

Die kosten komen bovenop de vraagprijs van 300.000 euro. Voor dat bedrag staat het huis uit 1970 al bijna een jaar te koop. Niet op Funda, maar op vastgoedsite Jaap.nl. Het pand staat in het Limburgse Maasbree, vlakbij Venlo.

Jacuzzi en strippaal

Wat krijg je precies als je besluit deze vrijstaande woning (met energielabel F) te kopen? Nou, ruim 135 vierkante meter aan woonoppervlakte op een perceel van meer dan 600 vierkante meter.

Funda Jaap bordeel huis woning koophuis kopen te koop huren villa
(Afbeelding: Jaap.nl / Maison Makelaars)

In het pand tref je naast drie slaapkamers, een badkamer met jacuzzi en een vervallen keuken ook een dansruimte. Een paaldansruimte, welteverstaan. Hier staat ook een enorme bar met uiteraard rode sfeerverlichting. Leuk voor de housewarming party.

Funda-villa’s die je met iets meer dan een modaal inkomen koopt

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.