Alrik de Jong
Alrik de Jong Huizenmarkt 5 nov 2023
Leestijd: 2 minuten

Funda-villa’s die je met iets meer dan een modaal inkomen koopt

Hebben jij en je partner iets meer dan een modaal inkomen en zoeken jullie een villa? Dan hebben we een milieuvriendelijk pareltje gevonden op Funda voor precies 4 ton. Oké, je moet wel naar een uithoek van Nederland verhuizen, maar wat maakt dat uit in de thuiswerkcultuur van vandaag?

We leven in een tweeverdienersmaatschappij. De meeste koophuizen worden dan ook gekocht door een stel, al dan niet met kinderen. Voor dit artikel zochten we een riante woning, ongeacht woonplaats, voor een stel dat per persoon iets meer dan een modaal inkomen verdient.

Betaalbare villa op Funda

We stuitten in onze zoektocht niet op één villa via Funda, maar op een project met 45 gloednieuwe villa’s. “De villawoningen worden duurzaam en levensloopbestendig gebouwd, dus met aandacht voor gezondheid en milieu. Een modern design, omringd door groen, maakt dat je hier fantastisch kunt wonen. Met het oog op de toekomst zal het streven naar energieneutraal wonen op alle vlakken worden toegepast”, aldus de projectontwikkelaar.

Funda-villa's die je met iets meer dan een modaal inkomen koopt
(Afbeelding: Funda)

Het project heet Village Koningsbosch en wordt gebouwd in het gelijknamige Koningsbosch. Huizenzoekers met een beetje topografische kennis voelen de bui dan al aankomen. Voor deze villa, die je met allebei iets meer dan een modaal inkomen kunt kopen, moet je naar Limburg verkassen.

Maximale hypotheek met modaal inkomen

Maar dan heb je dus wel een kast van een woning, die door Funda wordt gecategoriseerd als villa. De duurzaam gebouwde woningen kosten 400 duizend euro en dat is in de huidige huizenmarkt echt niet veel geld. Met beide iets meer dan een modaal inkomen kun je een hypotheek krijgen op dit huis.

Het modaal inkomen in Nederland is in 2023 geraamd op 40.000 euro bruto per jaar. Tweeverdieners met dat salaris verdienen dus 80.000 euro in een jaar. Daarmee is je maximale hypotheek volgens de rekentool van Independer 384.476 euro. Leg je zelf wat geld bij, dan ben je er dus al met het jaarsalaris van Jan Modaal.

In het bovenstaande voorbeeld gaan we er voor het gemak even van uit dat de tweeverdieners geen schulden hebben. Lees hier de maximale hypotheek van Jan en Janna Modaal in 2023, inclusief alle haken en ogen.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.