Noah Korevaar
Noah Korevaar Games 29 jun 2021
Leestijd: 2 minuten

Microsoft brengt GTA 5 (en Xbox Series X-games) naar je iPhone en iPad

Je kunt nu Xbox Series X-games spelen op je iPhone. De toekomst is hier, maar ook oudere spellen als GTA 5 kun je nu op het toilet gaan spelen.

De Playstation 4 deed het, ook in Nederland, een stuk beter dan de Xbox One. Toch lijkt het erop dat Microsoft een stuk beter voorbereid is op de toekomst van gaming. De techgigant heeft met zijn cloud-kennis een voorsprong die Sony waarschijnlijk nooit in kan gaan halen.

Xbox Cloud Gaming en Game Pass

De Amerikanen zetten namelijk in op een toekomst waarin we massaal games streamen. Als het aan Microsoft ligt heb je geen Xbox meer nodig om de nieuwste exclusives voor de next-gen-console te spelen. Je steekt een Chromecast-achtige stick in je televisie en spelen maar. Allemaal via de cloud, mede mogelijk gemaakt door Xbox Cloud Gaming en Game Pass.

Game Pass is een abonnement, à la Netflix. Je betaalt een vast bedrag per maand, en je kunt overal een selectie van honderden Xbox-games spelen. Op je PC, televisie, Xbox en smartphone. Dat kon al op Android smartphones, maar nu is het ook mogelijk om games te streamen naar je iPhone.

GTA 6 komt nog later dan je hoopte en gaat evolueren

GTA 5 op je iPhone

Elke Xbox Game Pass Ultimate-abonnee kan nu op zijn iPhone aan het gamen gaan. Ja, dat betekent dat je spellen als GTA 5 en Destiny 2 gewoon op je iPhone kunt spelen. Of je nou op je werk, op het toilet of in de trein zit. Mits je internetverbinding het toestaat, uiteraard, want alles wordt gestreamd.

Is er dan ook slecht nieuws? Zeker. In tegenstelling tot op Android zul je de games moeten spelen en dus streamen via je browser, middels de link www.xbox.com/play. Door onhandige beperkingen van Apple kan Microsoft de dienst op dit moment namelijk nog niet als app uitbrengen.

Cadeautje: Xbox Series X

Vind je GTA 5 al veel te achterhaald? Dan kun je zelfs geheel next-gen gaan op je iPhone. Microsoft heeft zijn datacenters namelijk onlangs uitgerust met Xbox Series X-hardware, de tegenhanger van de Playstation 5. Dat betekent dat je nu dus ook next-gen games kunt gaan streamen.

Alhoewel het dus nog enigszins onhandig via een omweg werkt, is dit fantastisch nieuws. De toekomst van gaming komt steeds dichterbij. Nu nog 5G en je kunt echt overal met haarscherp beeld next-gen games spelen. Zonder Xbox!

Check hier alle beschikbare games en meer details rondom de dienst.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.