Alrik de Jong
Alrik de Jong Hebbedingen 20 nov 2023
Leestijd: 1 minuut

Grootste LEGO Star Wars-set ooit terug als peperduur kerstcadeau

De grootste LEGO Star Wars-set ooit is weer beschikbaar. Koop je de Millennium Falcon als kerstcadeau, dan heb je voor de rest van de familie geen cadeaus meer.

LEGO brengt de laatste jaren echt gigantisch grote bouwsets uit voor volwassenen. Zo kun je nu de Eiffeltoren en Titanic nabouwen, en zelfs het Colosseum in Rome behoort tot de opties. Maar ze verliezen het allemaal van de good old Millennium Falcon op ons kerstlijstje. Die andere sets mogen dan net iets groter zijn, dit blijft de meest iconische reus onder de grote bouwsets.

Millennium Falcon uit Star Wars opnieuw te koop

De Millennium Falcon is het beroemdste ruimteschip uit de Star Wars-films. Het schip was het kindje van Han Solo en komt in zowel de oude als nieuwe films terug. Je krijgt bij de nieuwe editie dan ook LEGO-minifiguren van onder anderen Han Solo Rey, Finn, BB-8, Chewbacca, Prinses Leia en C-3PO.

Grootste LEGO Star Wars-set ooit terug als peperduur kerstcadeau millennium falcon 2023
(Afbeelding: LEGO)

De Millennium Falcon kwam in 2017 uit, ongeveer gelijk aan Star Wars-film The Last Jedi (het tweede deel van de laatste trilogie). Ondanks de hoge prijs was de grootste LEGO Star Wars-set ooit in no-time uitverkocht, en dat herhaalde zich een aantal keer. Maar kerst komt eraan, en dan krijgt de Deense speelgoedfabrikant natuurlijk weer eurotekens in de ogen.

Grootste LEGO Star Wars-set ooit is niet goedkoop

Met 7.541 onderdelen is de Millennium Falcon de grootste LEGO Star Wars-set ooit, waarmee je tijdens de vakantie wel even zoet bent. Naast de minifiguren zit de bouwset vol kloppende details, zoals de radarschotels en vierdubbele laserkanons.

Grootste LEGO Star Wars-set ooit terug als peperduur kerstcadeau millennium falcon
(Afbeelding: LEGO)

Maar goed, wie de grootste LEGO-set ooit uit de Star Wars-collectie onder de kerstboom wil leggen, moet een hypotheek afsluiten. De bouwset is opnieuw in de verkoop gegaan voor 849,99 euro. Wees gerust, er is ook een kleinere Millennium Falcon-set voor 169,99 euro.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.