Alrik de Jong
Alrik de Jong Films & Series 20 nov 2023
Leestijd: 2 minuten

Nieuwe kerstfilm Disney+ is Ocean’s Eleven op de noordpool

De kerstfilms stromen binnen. Zo is de nieuwe kerstfilm van Netflix al een wereldhit, en omschrijft Disney+ zijn nieuwste telg The Naughty Nine als ‘Ocean’s Eleven op de noordpool’. Maar dan met kinderen in de hoofdrol, zeggen wij er alvast bij.

Ocean’s Eleven is de film waarmee George Clooney, Brad Pitt, Matt Damon, Julia Roberts, Andy Garcia en nog een reeks sterren het begrip overval een geheel nieuw elitair en aantrekkelijk karakter gaven. Oordeel zelf of deze film inderdaad parallellen heeft met kerstfilm The Naughty Nine.

Kerstfilm The Naughty Nine op Disney+

Andy is dit jaar een herrieschopper geweest op school, waardoor hij op de stoutheidslijst is gezet en zich oneerlijk behandeld voelt door de Kerstman. Hij verzamelt een groep van negen andere stoute kinderen met als missie in te breken in het dorp van de Kerstman op de Noordpool en de cadeautjes te stelen die ze denken te verdienen. Oké, Disney+, we snappen de vergelijking met Ocean’s Eleven al.

De kerstman in The Naughty Nine wordt gespeeld door Danny Glover. Deze Amerikaanse acteur en activist ken je vooral van zijn rol als Roger Murtaugh in Lethal Weapon. Een andere bekende naam in de cast is Derek Theler, onder meer bekend van American Gods.

Andy is als George Clooeney in Ocean’s Eleven

Hoofdrol Andy Steele wordt in deze kerstfilm gespeeld door Winslow Fegley. “Andy heeft in The Naughty Nine iets weg van George Clooney in Ocean’s Eleven“, zegt Alberto Belli. regisseur van de kerstfilm. “Hij is erg ondeugend, maar ziet niets over het hoofd. Hij heeft een groot planningsvermogen, dat vind ik zo leuk aan hem.”

(Afbeelding: Disney)

The Naughty Nine is vanaf 22 november 2023 te streamen op Disney+. Ocean’s Eleven stream op je op dit moment via HBO Max.

Wat kerstmuziek met je brein doet

Ja, kerst komt er weer aan en wij doen mee met de overkill aan artikelen en inhakers. Met de kerstvakantie in aantocht beginnen straks ook weer de kerstnummers. Lees wat kerstmuziek met je brein doet.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.